Nyheter

Har levert elitemelk i 15 år

Ellen og Haavard Dale fra Arendal har mottatt den høyeste utmerkelse melkeprodusenter kan få.

Jeg velger meg april

No livnar det i lundar, no lauvast det i li. Våren er i kominga. Sauelemminga er i full gong - og bøndene venter utålmodig på det endelege resultatet av dei pågåande jordbruksforhandlingene. Siri Moi tok pulsen på livet i vakre Setesdal - ein tidleg vårdag i slutten av april.

Setesdals-tradisjon skal spreiast øve heile landet

Ekte gamaldags setersmør frå Setesdal hamnar no i butikkar øve heile landet, etter at setesdalssmøret er tildelt Spesialitet-merket av Matmerk. (foto: øystein moi )

Drømmestart for potetene i sør

Når Gurine Seland rapporterer om kjempeforhold i påska, tenker hun potet og ikke ski.

Økte budsjettmidler må til!

Jordbrukets krav lagt fram i dag. - Definitivt et moderat krav, sier Tor Erik Leland. - Spenningen fram mot statens tilbud ligger i, i hvilken grad, regjeringen er lydhøre overfor Stortinget, er Erik Fløystads kommentar.

Det er ikke alt som er gammelt vi trenger å ta vare på!

For mye av det gamle vi har, er kanskje ødelagt og oppbrukt, og noe er til og med blitt for utdatert for at det kan brukes fornuftig til det det opprinnelig var tenkt til. –Ja, for eksempel odelsloven. (foto: øystein moi )

Jeg er ikke i tvil, kuene har det bedre i lausdrift !!

Frå 2024 vetr det uloveig å holde kyrne i bås i fjoset, noke 6000 norske bønder har i dag. Bondelaget ottast at mange vil leggje ned drifta i staden for å investere stort. Erik Fløystad er likevel ikkje det minste i tvil om at kyrne he det aller best i lausdrift. (foto: øystein moi )

Psykisk helse i fokus

Tor Erik Leland er leiar av Vest-Agder Bondelag. Ein ihuga mjølkebonde, ein venesæl gut - og ein særs skrivefør bondelagsleiar. Leland er tidlegare omreisande bladfyk i Lindesnes Avis i Mandal - og hjå gode vener på Agderkontoret ser me no sjølvsagt fram til mange gode referat og reiseskildringer som me kan gjere oss nytte av her på nettstaden. Sist veke var Leland på møte om psykisk helse:

Sølvtine til melkeprodusent fra Moland

I forbindelse med årsmøtet i TINE SA 21. april ble det delt ut sølvtine for levering av Elitemelk i sammenhengende 15 år til Haavard Dale fra Arendal. Dette er en utmerkelse som henger meget høyt. Blant ca. 1600 melkeprodusenter i Region Sør var det kun 16 som oppnådde denne prisen for 2014. Dale er den eneste i Agder-fylkene som oppnår prisen for 2014.

Framoverlente matkulturbærere

Regional Matkultur Agder Telemark gjennomførte årsmøte i solsteika i Lillesand i går. Ny leder for samvirkeselskapet ble Christin Normann.

Samvirke - eller bondekannibalisme

Knut Erik Ulltveit er styremedlem i Aust-Agder Bondelag. Ein ihuga bondeven, ein drivande gardbrukar og ein kar med eit klårt syn på gjeldande landbrukspolitikk. Stundom finn han fram kulepennen og sender nokre velvalde ord til m.a. Agderkontoret ..

Ulv er påvist i Vest-Agder i vår

Det er nå bekreftet at det var en hannulv som det ble registrert spor og møkk fra i Åseral i mars. Vi ber om at observasjoner av ulv meldes til SNO eller Fylkesmannen.

Et sterkt norsk landbruk

Arbeiderpartiet vil legge til rette for økt verdiskaping innen verdikjedene for jord og skog i en innovativ, langsiktig bioøkonomi basert på bærekraftig produksjon og foredling av fornybare ressurser.

Bare bonde?

– Er du bare bonde nå? Spørsmålet falt over et par glass med kornprodukter i flytende form, en fredagskveld før jul

Festkveld i Iveland

Det var god stemning, og ei høgtideleg ramme kring tilskipinga, då Iveland Bondelag feira sin 150. åremålsdag sist laurdag

Årsmøte i Nortura 2015

- Landbrukssamvirkets suksess har alltid vært basert på å gjøre endringer i takt med omgivelsene og endrede rammevilkår. Her kan du lese Svebestad sin årsmøtetale i sin heilskap.

Timeplan for jordbruksforhandlingane

Ostetoll - ei avgjerande brikke i eit stort spel

Gledelig utvikling i landbrukets inntekter

Grunnlagsmaterialet for årets jordbruksoppgjør er nå klart. Landbruket henger fortsatt etter sammenlignbare grupper, men kan glede seg over en mer positiv utvikling enn de fleste andre.

Auka mjølketilførsel og høgare andel E-mjølk i Sør

Tilførslane av kumjølk i landet ved utgangen av mars var 409,4 mill liter, ein auke på 4,4 % i høve same tid i fjor.

Sosiale medier - og sosiale gutar

Det vart ein gild kveld då Agderkontoret inviterte tillitsvalde i Bondelaget, og trugne bondevener, til kurs i sosiale medier. På fyrste benkjerada sat to ihuga gutar. Båe kan sjå attende på strevsame dagar, og seine kveldar, i samband med tøffe oppdrag for den landsdekkjande kringkastingskanalen TV2. No satsar dei på meir sosiale medier. ( foto: finn aasheim )

20-års-plakettar i Sør

Det var i region Sør 26 bruk som oppnådde krava til 20 års-plakett for levert kvalitetsmjølk. Kravet er at det skal vera avrekna Elitemjølk i 20 av dei siste 22 åra.

Levende medlemsdemokrati

Samvirkes ferske medlemsundersøkelse viser, at vi i TINE må bli enda bedre på medlemsdemokrati. I TINEs nye eierområder, blir de nye eierutvalgene som skal erstatte regionstyrene svært viktige.

Gromsauen - Ove Myklebust

Under festmiddagen på NSG sitt landsmøte nylig blei Ove Myklebust invitert opp på scenen for å bli hedret med den gjeveste prisen til NSG. Prisen har fått det velklingende navnet "Gromsauen "

Vi vil produsere kvalitet ..

«Økonomer vil ta over gårdene våres, de kan ikke høste, mangler hår på brøstet», synger Pikekoret Ivar i låta «Norge trenger bonden».

Våren er komen til Austre Moland

Gardbrukar Erik Fløystad kosa seg i finveret tysdag denne veka ved å starte gjødsling av jordene heime på garden med kortreist og bærekraftig kyrelort. Han skal køyre ut heile 1200 tonn gjødsel i løpet av våren.

Landbrukstreff i Lyngdal

Norsk landbruksrådgiving Agder - og den kommunale samskipnaden "Ny giv for landbruket i Lyngdal" fyrer opp grillen på Vemestad i Lyngdal seinare denne månaden.

Et steg i riktig retning

Regjeringens forslag til endringer i tomtefesteloven gir bortfester og grunneier mulighet for å øke festeavgiften ved forlengelse av festeavtaler. – Det er et steg i riktig retning sier ledeern i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

Strid om Felleskjøp-medlemskap

Fylkesleiaren i Aust-Agder Bondelag, Erik Fløystad, var utsending til årsmøtet i Felleskjøpet Rogaland Agder like før påske. Fløystad var aktiv i ordskiftet medan temperaturen steig både i tingsalen - og ikkje minst hjå einskilde av utsendingane.

Olav Lidtveit gjenvalgt som fylkesleder

Olav Lidtveit fra Bygland ble gjenvalgt som fylkesleder da Aust-Agder Nei til EU avholdt sitt fylkesårsmøte i Grimstad nylig. Lidtveit er også nestleder i Aust-Agder Bondelag.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere