Nyheter

Fellingstillatelse gitt

Etter søknad fra Vest-Agder Bondelag og Vest-Agder Sau og Geit i formiddag har Fylkesmannen i ettermiddag gitt skadefellingstillatelse på en ulv. Tillatelsen gjelder til og med 11. august, og omfatter kommunene Vennesla, Songdalen, Mandal, Marnardal, Åseral, Lindesnes, Audnedal, Lyngdal og Hægebostad.

Flere ulv i Agder nå

Bondelaget og Sau og Geit ber saueeiere følge ekstra godt med i dagene framover. Statens Naturoppsyn (SNO) meldte i dag om ferskt spor- og synsobservasjon v/Robstad i Vennesla, og i Birkenes midt i forrige uke. I tillegg ble en ulv filmet v/Hovet i Valle for en uke siden. SNO mener derfor det er minst to ulver i Agder nå.

Setesdalssuppe, traktekaffe og frie vitnesbyrd

Dei kom til sine eigne, og dei vart godt mottekne. Det har vore ei voldsom interesse for nyskapinga ”Saueprosjekt Aust-Agder ” – og stadig nye sauefjos er under planleggjing.

Meir enn 200 millionar på bok

Skogeigarar i Agder og Telemark hadde ved årsskiftet meir enn 200 mill. kroner ståande på skogfondkonto. No oppmodar fagfolk bøndene til å take eit naudsynt tak for skogkulturen.

Matproduksjon krever forutsigbarhet

Å produsere mat er en tidkrevende prosess med mange uforutsigbare faktorer. Den norske bonden kommer langt med erfaring, god agronomi og ny teknologi, men biologisk produksjon vil alltid være forbundet med risiko

Grillfest på Brømnes

Arendal Bondelag skipa til grillfest heime på garden hjå Espen Brømnes i slutten av juni. Ein sosial kveld kor god mat og den gode samtalen stod i høgsetet. Ein triveleg kveld med heimebaka blautekake, helsefremjande drykk - og stuttreist grillmat på matsetelen.

Naturligvis 2015

Programmet for Naturligvis 2015 er klart. Stadig nye utstillarar melder seg på, livdyrauksjonen vert meir spanande enn nokon gong, Ivar Skippervold skal forrette ved alteret - medan Brita Skallerud held hovudtalen på laurdag. (foto: øystein moi )

Sommerferie

Agderkontoret er bemannet store deler av sommeren

Tang og tare på forbrettet til Dagros ...

Hver måned legger et fullastet skip med soyabønner fra Brasil til kai i Fredrikstad. Soya er blitt en viktig ingrediens i det norske kraftfôret. Et aktuelt spørsmål i dag er om vi kan bli mer selvforsynte. (foto: øystein moi )

Viktig at alle melder observasjonar av ulv

Bondelagsleiar Erik Fløystad seier det no er viktig at alle, så snart som råd, melder frå om moglege ulveobservasjonar. Skadefellingslaget stend framføre ei særs vanskeleg oppgåve nå dei i løet av dei neste 14 dagane skal freiste å felle ulven som i helga herja i sauflokken på Vegårshei.

Skadefellingsløyve på ulv

– Det er gjeve skadefellingsløyve på ulv, for 14 dagar, i kommunane Vegårshei, Åmli, Froland, Birkenes, Evje og Hornnes og Bygland.

Plantevernbevis - forlenget gyldighet

Plantevernbevis gått ut på dato i 2015 får forlenget gyldighet til 1.1.2016

Møbler er kjekt, men hvorfor absolutt i maten ?

Kjøkkenbord får du alltid tak i, de har dem på IKEA fra 229 kroner. De 100 000 brødene kan det bli verre med ...

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere