Nyheter

Nytt fjos på Ulltveit Gård

Torsdag 10. september vert det høgtideleg - og kraftfull opning av det nye fjoset på Ulltveit Gård i Gjerstad. Det er venta storfint besøk frå Stortinget - og mykje anna fintfolk er venta til gards denne dagen.

Fokus på innovasjon innen mat og måltidsturisme

Vest-Agder fylkeskommune har over flere år satset på utvikling av nettverk for lokal mat og reiseliv.

Heime hjå Rune Undheim

Lokallagsleiaren i Songdalen Bondelag, Rune Undheim, er kjend for å vere ein særs smilande og omgjengeleg gut. Dette omkvervet endrar seg vonleg ikkje etter ei helg med sumarvarme, steikande sol, mykje nøgde folk på gardstunet - og Åpen Gård i Finsland. Tilskipinga vart ein skikkeleg suksess. To dagar til ende ..

Felles styremøte på Agder

Det har vorte ein årviss tradisjon at Aust-Agder og Vest-Agder Bondelag med jamne mellomrom skipar til felles styremøte. Denne veka vart eit slit styremøte skipa til i Lyngdal

Jordefestival -og Åpen Gård

På garden Vestbø i Øvrebø skipa dei sist helg til "Jordefestival" for niande året på rad. Ein skikkeleg sosial fest for vaksne folk - midt ute på eit jorde. På dagtid syter Vennesla Bondelag for tradisjonell, flott - og kvalitetssikra gjennomføring av Åpen Gård. Ein vellukka kombinasjon som knyt bygdefolk saman på ein framifrå måte.

Øyvind smiler - med god grunn

Tysdag kveld var det samling på låven hjå den økologiske mjølkebonden Søren Hodne, heilt sør i Evje & Hornnes kommune. 25 bondevener tok bordsete i den tidlegare høyløa. På timeplanen stod oppsummering av messa Naturligvis 2015. Dagleg leiar Øyvind Nese serverte sauepylser frå Lillesand med tilhøyrande heimelaga potetsalat. Øyvind smilte heile kvelden. Han var i godlag. Med god grunn. ( foto: øystein moi )

Har du starta ei vellukka bedrift ..

Har du starta ei vellukka bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressursar? Då kan du vinne 300 000 kroner. Me talar sjølvsagt om Bygdeutviklingsprisen 2015.

Slå ring om agderbonden - og norsk landbruk.

Dagens blå-blå regjering setter i spill en del av bærebjelkene i vår landbrukspolitikk. Jeg oppfordrer med dette alle til å heie på agderbonden, ikke minst den lille bonden. Han som har en inntekt utenom gården, men som likevel stolt dyrker sin jord.

Konsesjonslov og unge bønder.

- Etter å ha tatt del i gårsdagens seminar «Hvem skal eie matjorda vår, og hva skal den brukes til» må jeg si at jeg enda klarere forstår hvor galt dette kan gå.

Kurs i produksjon av joletre

Det vert skipa til eit dugeleg førjolstreeff hjå Lars Olsen på Kile. Lars venter ikkje på korkje jolesnø - eller på jolenisse. Midt i september vert det høve til å lære meir om moderne joletreproduksjon. Åstaden er tett attmed den gule stripa på riksveg nr 9 - ikkje langt frå hovudbygningen i den tidlegare stasjonsbyen Kile. Nedre Setesdal - Vennesla kommune.

Årets unge bonde 2015

For sjette året på rad skal Årets unge bonde kåres, og fra og med i dag kan du lansere din kandidat. Kåringen har til hensikt å bidra til å øke rekrutteringen til norsk landbruk og sette fokus på norsk kvalitetsmat.

Nytt liv i gammelt bryggerhus

Landskapet på Vest-Lista i Vest-Agder er rikt på både natur- og kulturopplevelser i et aktivt landbruksmiljø. Her finnes mange kulturminner fra eldre tider, og nylig har et gammelt bryggerhus fått nytt liv.

Pågangsmot og framtidstro!

Fædrelandsvennen skriver i dag om brødrene Arnar og Sigbjørn Kjetså, som i moden alder (!), fortsatt investerer i nye frukttrær.

Åpen Gård i Agder

I helgene framover er det hele 7 lokallag som arrangerer Åpen Gård i Agderfylkene. Se oversikten her:

Rekordbesøk på Naturligvis!

Rundt 12.000 mennesker fant veien til Evjemoen i helga. Her er en stemningsrapport fra tre flotte dager!

Valgkampåpning i Agder

I år var det Bondelaget som dro i gang valgkampen før fylkestingsvalgene i Agderfylkene. 8 fylkesordførerkandidater, 4 fra hvert fylke, møttes til debatt på Evjemoen i dag. Tema: Landbruk og distrikt, selvfølgelig!

Ulven, en unødvendig trussel

Salve Haugaas, pensjonert journalist og politisk kommentator i Agderposten fra 1969 til 2010, har skrevet en interessant artikkel om ulv og ulveforvaltning, som vi har fått lov til å dele på våre nettsider. (Artikkelen stod også på trykk i Agderposten 5. august).

Straks klart for Naturligvis 2015

Fredag 7. august kl. 13 åpner portene for Naturligvis 2015. Messa på Evjemoen venter over 10.000 besøkende fram til søndag kl 17.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere