Nyheter

Bondevenn

Time Bondelag var på medlemsmøte til Time Sau å Geit. Der var blandt andre Annette Lerbrekk og fortalte om Mathall prosjekte sitt på Bryne. Anette er 22 år ,utdanna kokk med kjærleik til lokalprodusert kortreist mat. Nå fyre ho i gang med Mathall på Bryne planlagt åpna til Jærdagen. Hennes engasjemang ,ståpå vilje å bevisste meining om råvarer og matopplevelser er eit forbilde for mange.Kundane skal møta eit ansikt som innbyr til lun drøs. Vi ønsker lukke til videre å gler oss til å besøke resturangen for eit måltid . Ein god bondevenn som vi setter pris på. Time Bondelag

Sterkt engasjement i Tysvær

Det var applaus og «buing» frå salen, og det var kviskring i rekkene. Rogaland Bondelag og lokallaga på Haugalandet arrangert bondemøte med listetoppane i jordbruksfylket. Ordstyrar Harald Dale syte for ein effektiv debatt.

Politisk møte i Aksdal

120 personer fant veien til Tysværtunet i Aksdal i går kveld. Listetoppene i Rogaland tok for seg sentrale tema som tollvern og markedsregulering. Det var godt engasjement fra salen. Møtet hadde som mål å synliggjøre forskjellene i de politiske program på sentrale tema som opptar næringa spesielt. Møtet ble ledet av Harald Dale.

Valgkampstart i Rogaland

Møt opp på Bondemøte med listetoppene på Tysværtunet i Aksdal tirsdag 19. mars kl 19.00

Bondevenn

Time Bondelag har tjuvstarta Bondevenn-aksjonen. Dei var på Årsmøte til HLB og nytta høve til å overrekke Dag Jørund ei T-skjorte med påskrifta Bondevenn. Han er ein engasjert og dyktig person som ivrer for landbruket å naturen. Kunnskap og lærdom i tillegg til forskning er viktigt å få ut til folket. Dag Jørund fekk i tilleg ein pose kaffi til å nyte når han sitter i T-skjorta å ser utover Jæren. Han sette stor pris på skjorta og sko bruke den godt.

Resolusjon frå årsmøtet i Rogaland Bondelag 2013.

Utan importvern og jordvern stopper landbruket. Importvernet og matjorda er avgjerande om ein skal auke norsk matproduksjon

Årsmøte i Rogaland Bondelag

Årsmøtet i Rogaland Bondelag ble avholdt fredag 8.- lørdag 9. mars på Scandic Stavanger Forus. Sentrale tema var jordbruksforhandlingene 2013 v/nestleder i Norges Bondelag, Berit Hundåla. Tom Hetland, Aftenbladet sin kommentator hadde sitt innlegg "Eit politisk skråblikk framføre stortingsvalget". Ola Andreas Byrkjedal ble valgt som leder et år til. Nestleder Per Inge Egeland og styremedlem Gette Eidesen og Liv H Svendsen (RBK) gikk ut av styret. Kjell Andreas Heskestad ble valgt som ny nestleder. Lisa Breiland gikk inn i styret og har tidligere vært 2. vara. Jan Idar Haugen fra Skjold ble valgt som nytt styremedlem. Varamedlemmer ble: 1.vara: Arnstein Røyneberg, Sola. 2.vara Ane Waage Haakull, Tysvær. 3. vara: Jarle Ravnås, Strand. Årets lokallag ble Tysvær Bondelag.

Landbrukspolitisk møte i Tysværtunet, Aksdal tysdag 19. mars kl 19.00

Det arrangeres bondemøte med listetoppane i Tysværtunet, Aksdal tysdag 19. mars kl 19.00 Kva er skilnaden i dei ulike partia sin landbrukspolitikk? Leiar i Norsk landbrukssamvirke Sveinung Svebestad utfordre politikarane: Forutsetningar for eit norsk landbruk!

Månedens Agrigründer

Ekteparet Sølvi (30) og Åge Finnesand (38) bor og driver gård på Haugvaldstad på Mosterøy. Datteren Selma er 18 måneder.De satser på sau og kylling med full konsesjon (140 000 slakta dyr). Gården disponerer om lag 140 mål, av disse er ca. 80 mål utmark.

Årsmøte i Rogaland Bondelag

Vil bli avholdt torsdag 8. -fredag 9. mars Scandic Stavanger Forus, Bjødnabeen 2. Programmet finner du under.

Våre samarbeidspartnere