Nyheter

Rogaland Bondelag i møte med stortingsrepresentantar frå Venstre og Kristelig Folkeparti.

Fylkesleiar Ola Andreas Byrkjedal og org. sjef Olav Sande var i går, tysdag 19. november, på Stortinget for å møta Iselin Nybø frå Venstre og Olaug Bollestad frå KrF. Som kjent er KrF og Venstre ein del av regjeringsplattforma til H / FrP regjeringa og vil difor ha innverknad på landbrukspolitikken som vert ført her til lands.

Tar grep fram mot jordbruksoppgjøret

Med en landbrukspolitikk i det blå og Frp i Landbruksdepartementet, blir det få hvileskjær i Bondelaget framover.

Høyre-topp beroliget ikke bøndene

Høyres stortingsrepresentant Siri Meling fra Rogaland klarte ikke å berolige bøndene på ledersamlinga i Rogaland og Nord-Trøndelag Bondelag. Hun ble møtt med mange kritiske spørsmål.

Oppfordret til sterkt samhold

- Nå er det viktigere enn noen gang at næringa står samla, sa fylkesleder Ola Andreas Byrkjedal da han ønsket velkommen til felles ledermøte for Rogaland Bondelag og Nord-Trøndelag Bondelag fredag.

Ledermøte for Rogaland og Nord Trøndelag Bondelag er igang på Sola Strand Hotell

Fra fredagens program kan en nevne innlegg fra fylkeslederne i Rogaland og Nord- Trøndelag, samt tanker rundt hvilke endringer som kan ventes fra ny regjering v/Arnstein Røyneberg. Anne Thorine Lundstein fra næringspolitisk avdeling i Norges Bondelag vil ta for seg hvordan lokallagene kan jobbe for politisk gjennomslag. Lokallagslederne Arne Berge fra Time Bondelag og Ole Martin Veske fra Nesset Landbrukslag fortalte om sitt arbeid som lokallagsledere. Avslutningsvis tar psykolog Håkon Føistad for seg bondens psykiske helse.

Landbruksministeren på besøk i Rogaland

Den nye landbruksministeren Sylvi Listhaug var i dag på besøk hos melkebonden Sindre Årsvoll på Sandnes. Sindre viste til viktigheten av jordvern og tollvern. Han tok også opp mosjonskravet og luftegårder. Sylvi hadde fokus på lønnsomhet og kvalitet i jordbruket og at de ønsket å modernisere og forenkle støtteordninger. Hun hadde et ønske om et landbruk i hele landet, men poengterte at det nok vil gå mot sentralisering av jordbruket.

Våre samarbeidspartnere