Nyheter

Skattekurset i Rogaland

Skattekurset for regneskapsførere er i gang med 140 deltakere. Forelesere Arnstein Tveito og Rune Rylandsholm

Årsmøte i Bjoa Bondelag

Bjoa Bondelag hadde årsmøte 30. oktober og Inga Steinsland vart gjenvald som leiar

Informasjonsmøter i Norges Pelsdyralslag.

Norges Pelsdyralslag skal ha informasjonsmøte rundt om i landet. Her i fylket er det på Varhaug 2. desember og i Ølen 3. desember Norges Pelsdyralslag ønsker deg velkommen til ei spennende og trivelig næring og arrangerer i den anledning informasjonsmøter tretten ulike steder i landet. Næringen tilbyr fadderordning for nye produsenter, samt gunstig finansiering og ulike forskuddsordninger. Ordningene har bidratt til at 20 bønder det siste året har valgt å satse på en fremtid som pelsprodusent. Økonomien er for tiden meget god og næringen har ikke konsesjonsgrenser eller kvoteordninger. Program: 1. 19.00 Pelsproduksjon 2. 19.30 Dyrevelferd 3. 19.45 Driftsplanlegging og økonomi 4. 20.15 Pause 5. 20.45 Fôrkjøkkenet orienterer 6. 21.00 Pelsmarkedet 7. 21.30 Oppsummering Påmelding til post@norpels.no eller ring Norges Pelsdyralslag på tlf: 47 80 72 00, husk å oppgi antall personer og møtested. Frist for påmelding er 5 dager før møtet du ønsker å delta på.

Sikkerhetsdag på Finnøy

Landbrukets HMS inviterer til sikkerhetsdag på Finnøy den 24. oktober klokka 11-13 hjå Jon Nærland Det vert ein dag med fokus på ein god kvardag for bonden og andre på garden. Dette er ein del av den landsomfattande kampanjen.

Verdens matvaredag

Det var godt oppmøte på verdens matvaredag onsdag 16. oktober. Professor Ruth Haugen fra UMB tok for seg de globale utfordringene i matvareproduksjon og fordelingen av matressurser. Hun viste til at det er nok mat i verden, men fordelingen av ressurser er ujevn og håndteringen av matavfall er ikke optimal. Foto: Ruth Haugen

God stemning på Bondelag-standen

Det var god stemning på Rogaland Bondelag sin stand under Agrovisjon 2013. Vi hadde Quiz med gavekort på 500 kr hos Felleskjøpet som premie. Tre heldige vinnere ble trukket ut. Det ble også vervet mange nye medlemmer. På bilder: Til venstre fylkesleder Ola Andreas Byrkjedal, i midten Arnstein Røyneberg og til høyre Maria Vikingsdal fra Landbrukets HMS- tjeneste.

Åpent møte om psykisk helse

Det ble avholdt et åpent møte i Stavanger Forum lørdag 12. oktober om tema psykisk helse i landbruket under Agrovisjon 2013. Møtet ble avholdt i forbindelse med lanseringen av nettsiden GodtBondevett.no, samtidig som verdensdagen for psykisk helse markeres denne uka. Det var over 50 mennesker påmeldt til møtet - mennesker som alle var genuint opptatte av landbruket og psykisk helse for bonden og hans nettverk. Foredragene til de enkelte foredragsholderne finner du ved å trykke på navnene i programmet under

Unge bønder-kurs 11.-12. oktober.

Det var 15 påmeldte til årets unge bønder- kurs. Kurset tok for seg juss, økonomi, HMS og utdanningsmuligheter innen landbruket. Kurset ble holdt på Stavanger Forum i forbindelse med Agrovisjon 2013 så det var også muligheter for å se på utstillingen og å gå på bondepub på fredagskvelden.

Festmiddagen

Det var god gang på årets festmiddag. Skjæveland og Kvindesland var toastmastere. Andreas Skartveit var festtaler og snakket om innovasjon og den utviklingen som har vært i landbruket. Det var også utdeling av pris for beste avløyser, beste stand og beste nyhet. Dei tri spilte opp til dans.

Konferansen

Det va god oppmøte på konferansen der Torgeir Reve, professor på BI tok for seg tema "en kunnskapsbasert landbruksnæring", Aslak Sira Myre, leder av litteraturhuset snakket om "landbruksbaserte utfordringer i et allmennpolitisk perspektiv" og Bjarne Undheim, bonde og tidligere bondelagsleder tok for seg bondens mange veivalg. Møtet ble ledet av Hallvard Ween, direktør i NHO Rogaland.

Beste stand og beste nyhet

Prisen for beste stand gikk til Jæren Young Cowboys og Bygdeungdomslaget. De hadde stand med mekanisk stut, sumobryting, melkespann- holding og Quiz. Det var mye folk på standen deres. Beste nyhet gikk til Reime AS. Foto: Jæren Young Cowboys og Bygdeungdomslaget

Agrovisjon 2013

Agrovisjon 2013 gikk av stabelen i helga og hovedkomiteen er godt fornøyd med antall besøkende

Årets Avløyser

Prisen for årets beste avløyser gikk til Odd Ove Tunheim for sitt engasjement og innsats som avløyser. Odd Ove setter alltid sitt til sides for å hjelpe bonden og stiller alltid opp. Odd Ove er avbildet i midten. Til venstre er landbruksdirektør Hadle Nevøy og til høyre Jorulf Refsnes.

Går det på raua får vi ty til Nav

Heltidsbøndene Sonja Herikstad Skårland og mannen Per Ådne Skårland har investert minst 10 millioner kroner i nye driftsbygninger, maskiner og utstyr. Høyres og Frps ambisjon om å omlegge og deregulere norsk landbruk inneholder åpenbare selvmotsigelser, hvis målet er økt lønnsomhet, mener bønder og bondeledere.

Landbrukskonferanse

Fredag 11. oktober kl. 12.00, Stavanger Forum • Åpning v/fylkesordfører Janne Johnsen • Torger Reve professor BI ”En kunnskapsbasert landbruksnæring” • Aslak Sira Myhre daglig leder Litteraturhuset ”Landbrukets utfordringer i ett allmennpolitisk perspektiv” • Bjarne Undheim bonde og tidligere leder Norges Bondelag ”Bondens mange veivalg” • Møteleder Hallvard Ween direktør NHO Rogaland

Verdens matvaredag onsdag 16. oktober

Det vil være et åpent møte på Victoria hotell i anledning verdens matvaredag onsdag 16. oktober.

Unge Bønder-kurs

Rogaland Bondelag og Samarbeidsrådet i Rogaland inviterer til unge bønder-kurs. Det er fortsatt mulighet å melde seg på kurset.

En sosial møteplass for landbruket

Invitasjon til møte om psykisk helse i landbruket - Godt bondevett – gjør en forskjell

Norges Bondelag lanserer i samarbeid med Norsk Bonde- og småbrukarlag og Landbrukets HMS- tjeneste nettstedet godtbondevett.no om psykisk helse i og for landbruket. Det inviteres til åpent møte den 12. oktober kl 13 - 15 på Agrovisjon ( http://www.agrovisjon.no/ ) (Haltenrommet 2 etg Stavanger Forum)

Agrovisjon 2013

Det nærmer seg Agrovisjon 2013! Arrangementet vil bli avholdt 11.-13. oktober i Stavanger Forum. Kom å besøk Rogaland Bondelag sin stand i hall C, stand 3001!

Våre samarbeidspartnere