Nyheter

Bayerske bondemøter

Lederne for lokallagene i Østfold er på tur til Bayern for å lære mer om det Bayerske landbruket.

Huseiere og ny samvirkelov

UTSATT MØTE FRA SEPTEMBER !! Vi prøver igjen.... Onsdag 7. november 2012 er det nok en gang klart for informasjonsmøte om hvordan ny Samvirkelov påvirker eierforholdene til Bøndenes Hus. Mats Olsen fra Selskapet for Norges Vel kommer for å informere, stedet er Bøndenes Hus i Våler og Svinndal - kl 1800.

Bayern - hier wir kommen!

I morgen setter nesten femti Østfold-bønder seg på flyet til München. Formålet er å studere/lære mer om det bayerske landbruket, hvordan bayerske bønder møter utfordringene rundt miljøspørsmål, krav til økt matproduksjon og ikke minst hvilke løsninger de har valgt for å komme i mål med målsettingene.

Skattekurs for regnskapsførere i Østfold

I morgen braker det løs - nok en gang er regnskapsførere med landbruksregnskap som spesialfelt samlet til kursing - i regi av Østfold Bondelag. Vi er første fylke ut - i en lang rekke av fylker - som kjører kurs for samarbeidende regnskapskontorer. Det er alltid første fylke ut som får gleden av å ha hele foredragsholderkorpset til Norges Bondelag på plass. Vi ønsker både fordragsholdere, kursdeltagere og gjester velkomne til to innholdsrike dager på Hurdalsjøen Kurs- og konferansesenter.

Er biogass noe for deg og din gård?

Den som spør er Tor Jacob Solberg fra styret i Østfold Bondelag og lokallagsleder i Skiptvet Bondelag. Bakgrunnen er prosjektet Biogass Østfold 2015. Er du bonde, interessert i å vite mer om biogass og lurer på om dette er noe for deg og din gård? Les mer om saken på Biogass Østfold 2015s egne nettsider!

IPT: Førstehjelpskurs 1. november 2012

Det er under planlegging et kurs i førstehjelp for Inn på Tunet-bønder i Østfold torsdag den 1. november 2012. Kurset avholdes ved Isesjø, hos Lena Søderlund og Halvor Fjeld på Fjeld gård. Mer informasjon kommer - hold av datoen allerede nå!

Sikkerhetsdag på Shell på Solli

Rundt 20 bønder møtte opp på sikkerhetsdagen på lørdag. Trygg Arena sammen med Østfold Bondelag og LHMS- tjeneste samarbeidet om arrangementet. Vi fikk presentert førstehjelp og bruk av hjertestarter, samt en demonstrasjon av hvor stor skade en usikret krafoverføringsaksel kan gjøre med et buksebein.

Nettverkssamling for reiselivsbønder i Østfold

Reiselivsprosjektet "En reise i smakfulle landskap" er i feiende utvikling. Det inviteres derfor til ny nettverkssamling på Balke gård - vær med på å påvirke hvor landeveien skal slynge seg videre mot målet om et samlet og frodig grønt reiseliv i Østfold!

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere