Nyheter

Sikkerhetsdag på Shell Solli i regi av landbruket

Førstkommende lørdag inviterer Trygg Arena, i samarbeid med Landbrukets HMS-tjeneste og Østfold Bondelag, til sikkerhetsdag på Shellstasjonen på Solli i Råde. Her vil bønder kunne få informasjon om sikkerhet i landbruket. Det vil bli praktisk opplæring i hjertestarter. Landbrukest HMS-tjeneste vil ha stand, og alle som ønsker å vite mer, bør møte opp på Solli mellom kl 1200 og 1400 lørdag 29. oktober 2012.

Møte for lokallagsledere denne uka

Med mye spennende på plakaten fremover, blir det fullpakket møteprogram. Verving av nye medlemmer og valg 2013 er to av hovedtemaene.

En seier for Østfold!

Det ble dobbelt seier i Østfold, hvor både landbruk og matindustri kommer styrket ut av endringen av tollvernet som ble presentert i dag.

Studietur til Bayern

Omlag 50 Østfold-bønder reiser på studietur til Bayern i oktober! Det er det Bayerske landbruket som skal under lupen, og i løpet av fire innholdsrike dager skal vi rekke over både gårdsbesøk, landbruksskole, foredlingsbedrifter og litt sosialt! Anledningen er den årlige ledersamlingen for lokale tillitsvalgte i Østfold Bondelag. I år er reiseruten lagt utenlands og forlenget med to dager.

Styremøte i Østfold Bondelag

I morgen er det duket for styremøte i Østfold Bondelag. På agendaen står bl.a. ulvesone, Stortingsvalget 2013, vindkraft, importvern, tollvern, statusrapporter for ulike prosjekter i Østfold Bondelag, organisatoriske saker utover høsten og vinteren - for å nevne noen. Siste hånd på verket i forhold til den planlagte fagturen til Bayern i oktober vil også bli lagt.

Egen buss til Agroteknikk

Innimellom gjør bønder ting sammen! Ja, hvertfall gjør de det i Våler/Svinndal Bondelag. Fredag 16. november blir det satt opp buss sponset av nevnte lokallag - med reisemål Agroteknikk-messen på Lillestrøm. Sosialt, hyggelig, alt medlemmene må gjøre selv er å betale inngangsbilletten!

Bønder i byen i Askim

I morgen, lørdag 15. september er det duket for nok et Bønder i Byen-arrangement på Askim Torg. Dette tradisjonsrike arrangementet har mange spennende aspekter, du kan oppleve smaksprøver fra Askim Frukt og Bærpresseri, du kan kjøpe honning, egg, saueskinn, bakt potet og mye mer. Vi tror det er verdt turen innom Askim Torg i morgen - starter kl 1000.

Grøftetilskudd fra neste år

Våte somre og vanskelige innhøstingsforhold de siste årene, har tydelig vist at grøftetilstanden er for dårlig og at det bør grøftes mer. I jordbruksavtalen for 2012/13 er det satt av 100 mill. kroner til grøfting.

Kurs i praktisk HMS-arbeid

Nå er datoene for høstens kurs klare. Det er fremdeles mange bønder i Østfold som ikke har gjennomført, så meld dere på!! Kurset er skreddersydd landbruket, og gir bønder nødvendig kompetanse slik det nå er krav om…..

Fremtidsmuligheter i Østfoldvinden

- Vi etterlyser en mer offensiv og fremtidsrettet innstilling for utnyttelse av vindkraft i fylket, sier leder i Østfold Bondelag Martha Mjølnerød.

Huseiere og ny samvirkelov

MØTET ER UTSATT TIL NOVEMBER 2012 - NY DATO KOMMER SNART. Torsdag 13. september 2012 er det klart for informasjonsmøte om hvordan ny Samvirkelov påvirker eierforholdene til Bøndenes Hus. Mats Olsen fra Selskapet for Norges Vel kommer for å informere, stedet er Bøndenes Hus i Våler og Svinndal - kl 1800. Råde Bondelag er tidlig ute, de har allerede omorganisert seg, og har ting på stell for sitt Bøndenes Hus i Karlshus.

Gode Østfoldske råvarer, mat og kulturtradisjoner på Matfold.

Førstkommende lørdag er det duket for nytt Matfold i Fredrikstad.

Planer om større endring i gårdsdrifta?

Utvide eller endre eksisterende produksjon, starte opp en ny samarbeidsform eller helt ny næringsvirksomhet - meld deg på et kvalitetssikret kurs fra Norsk Landbruksrådgivning SørØst.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere