Nyheter

JBF Bondelaget møter organisasjonene

Jobbinga med jordbruksforhandlingene har allerede vært i gang i lokallagene i Østfold Bondelag, og også samvirke og produsentlagene.

Vil møte utfordringene med oppbrettede ermer

Vi er klare for å jobbe hardt med å løse utfordringene i landbruket på en best mulig måte, er Østfold Bondelags budskap til Stortingsbenken for Østfold.

Møter Stortingsbenken

Østfold Bondelag møter Østfolds politikere på Stortingsbenken mandag 27. februar. Både landbruksmeldinga og matmaktmedlinga står på dagsorden.

Kurs: Grunneier-rettigheter

1. Mars 2012 arrangerer vi kurset "Grunneieren og eiendomsinngrep – rettigheter, plikter og muligheter". Påmelding snarest!

Presisjonsteknikker utøves i Onsøy Bondelag

Tirsdag 28. februar 2012 arrangerer Onsøy Bondelag medlemsmøte med tema presisjonsteknikk i landbruket. De fleste er vant til å bruke GPS i bilen. Nå er den samme teknologien på vei til å bli vanlig også i traktorer.

IPT: Fagkveld 28. mars 2012 i Sarpsborg

Endelig er det duket for ny fagkveld for IPT-folket i Østfold! Onsdag 28. mars 2012 er Lena Söderlund og Halvor Fjeld vertskap for fagkveld nr 4. Denne kvelden føyer seg pent inn i rekken av tidligere fagkvelder, hvor vi fokuserer på aktuelle problemstillinger du som IPT-tilbyder vil stå overfor. Ved å investere litt av din tid på denne fagkvelden, vil du kanskje plukke med deg nyttige råd og tips som du kan få nytte av i ditt eget IPT-prosjekt?

Gi dine innspill til jordbruksforhandlingene

De årlige forhandlingene forberedes og jobbes med i alle nivåer i organisasjonen. Lokallagene sender innspillene sine til oss i disse dager, og den 29. mars møter vi samvirke og organisasjoner i landbruket, sier Nina Glomsrud Saxrud. På nettsidene til Norges Bondelag gis det mulighet for både medlemmer- og ikke medlemmer til å si sin mening - benytt sjansen!

Årssamling i Samarbeidsrådet Øst

Kommunikasjon og samarbeid sto på agendaen da Samarbeidsrådets medlemmer samlet seg i Skien i går. Lars Galtung, leder i Tine kommunikasjon og Per Ole Ranberg konstituert kommunikasjonssjef i Norges Bondelag innledet. - Vi har mye å hente på et tettere samarbeid i forhold til kommunikasjonsarbeidet, sa Ranberg.

Sammen om kornpolitikken

Fylkeslederne rundt Oslofjorden har vært samlet for å diskutere felles utffordringer. - Landbruksmeldinga slår fast at matproduksjonen skal økes i takt med befolkningen. Da må kornproduksjonen opp, og det er vi som må komme med de gode forslagene på hvordan dette skal gjøres, sa Gimming. Fylkeslederen i Østfold Bondelag innledet til diskusjon.

Legger siste hånd på Østfold Bondelags endelige tilbakemelding på «Velkommen til bords»

I morgen møtes Fylkesstyret på Solhuset. På agendaen står blant annet det endelige høringssvaret på den mye omtalte landbruks- og matmeldinga.

Vi kan ikke ha det sånn at bønder ikke anbefaler sine egne unger å gå på landbruksskolen. Det er rett og slett ikke bra nok!

Her kan du lese innlegget som Kristin Stanger fra Bygdeungdomslaget holdt for politikere og tilhørere på stormøte "Muligheter og utfordringer i Norges matkornkammer"

Fullt hus for landbruksmeldinga

Rundt 150 tilhørere hadde funnet veien til Kroer Vel i Ås da Akershus og Østfold Bondelag arrangerte stormøte om landbruksmeldinga med tema: "Muligheter og utfordringer i Norges matkornkammer"

Våre samarbeidspartnere