Nyheter

Tre medarbeidere takket av i Østfold Bondelag

I går ble det gjort stas på tre medarbeidere som alle har hatt sitt virke i forbindelse med Østfold Bondelag - på en eller annen måte. Rammen rundt var julemiddag på Villa Mat og Mer, Mysen - og Inger Johanne Sikkeland, Karin Kirkeby og Ida Marie Ruud ble alle tre behørig takket av for sin innsats for/med/i Østfold Bondelag. Det vanket gaver, ros og hyggelig omtale til alle tre!

Julen i Østfold Bondelag

Kontoret til Østfold Bondelag holder stengt i julen. Torsdag 20. desember 2012 er siste dag før jul som kontoret er åpent. I romjula lar vi julefreden senke seg over oss, og så stiller vi friske og uthvilte på jobb onsdag 2. januar 2013. Med ønske om en riktig så koselig jul og et fredfylt nytt år til alle våre medlemmer, takker vi for samarbeidet i årets som har gått og ser frem mot neste år og "blanke ark - og fargestifter" osv... GOD JUL!

Bli medlem du også!

Hvorfor? Fordi det kan utgjøre en forskjell. Vi er ikke mange, men vi er viktige! Vi må stå sammen, og jobbe for det vi tror på og for det vi ønsker å oppnå med yrket vårt. Vær bonde og stolt av det, sa vi på nittitallet - det er det mye sant i fremdeles! Slik som verden ser ut, er det kanskje ikke umoderne å produsere mat? Med stadig flere munner å mette, vil vi være garantert nok mat i fremtiden?

Kurt Øraas bisettes i dag

Det var med stor sorg og vemod vi mottok beskjeden om Kurt Øraas sin alt for tidlige bortgang i forrige uke. Han betydde mye for lokalprodusert mat i Østfold, han var en ivrig pådriver for Regional Matkultur og han fikk Innsatsprisen fra Østfold Bondelag, for å markere ovenfor omverdnen hvilken viktig jobb han har gjort for å profilere Østfold-maten gjennom mange år.

Kvalitetsvurdering av korn - oppgjør til bonden

Ås Landbrukslag og Frogn Bondelag inviterer til medlemsmøte - for de som har et spesielt interessefelt innen korndyrking. Onsdag 16. januar 2013 kan du ta turen til Kulturhuset i Ås, Store sal kl 1900. Norsk Landbruksrådgivnings Einar Strand snakker om dyrkingstiltak for bedre kornkvalitet. I tillegg vil både Felleskjøpet og Strand Unikorn være representert - med fokus på analysemetoder og rutiner ved mottak og prøvetaking av korn samt statistikk og erfaringer så langt.

Fagtur IPT til Vestfold i januar 2013

Velkommen til fagtur for Inn på Tunet interesserte bønder! 30. januar drar vi over fjorden til Vestfold, for å besøke tre IPT-gårder i Sandefjord og Larvik. Program og praktisk informasjon finner du mer av i denne nettsaken! Påmeldingsfrist: onsdag 16.01.13.

Forteller stortingsbenken historien om landbruket i Østfold

Følger det et spesielt ansvar med det å være et fruktbart og priviligert landbruksfylke? Det er et av spørsmålet våre fylkesrepresentanter på Stortinget vil bli stilt når de møter Østfold Bondelag i morgen.

Vellykka åpen julegård i Råde

I helga var det nok en gang duket for åpen julegård i Råde. Tradisjon tro stilte Råde-folket mannsterke opp, rundt 4 500 mennesker brukte deler av lørdagen til å besøke arrangementet. Det ble delt ut smaksprøver på Rådesodden og forskjellige produkter fra Prior. Det var også anledning til å få kjøpt seg litt kortreiste grønnsaker: gulrøtter, løk og poteter fristet mange.

Skolerådgiverne ble kurset

25 skolerådgivere fra Østfold ble den 4 desember orienter om hva Østfoldlandbruket trenger av folk i fremtiden. Vi er avhengig av å opprettholde rekkrutteringen til næringen dersom vi skal produsere mat til befolkningen, derfor trenger vi flere elever ved våre to naturbruksskoler. Dette var hovedbudskapet som skolerådgiveren fikk med seg hjem

Unge Bønder fikk inspirasjon på Lund Gård i Ørje

20 Unge Bønder møttes på Lund Gård den 28.november til dialogmøte. Som en oppfølging av Unge Bønderkurset på Landbrukshelgen i januar fikk deltakerene denne gangen en innføring i økonomiske utfordringer, praktiske eksempler samt tips og råd fra Innovasjon Norge.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere