Nyheter

Bondebussen på tur.

Trøgstad Bondelag inviterte 14 politikere og komunalt ansatte til busstur og gårdsbesøk i kommunen. Her fikk de opppleve eggsanking, frittgående Limousin og roboter som tar del i bondens hverdag.

Blide bønder møtte blide politikere

Næringskomiteen la tirsdag frem sine merknader til landbruksmeldinga. Bondelaget benyttet anledningen til å få stortingsrepresentantene ut i vårsola. Flere fra egen Stortingsbenken stilte opp og fikk med seg både lunsj og egg, men fikk landbruket uttelling for iherdig jobbing opp mot næringskomiteen og meldinga?

Klare for årets påskekampanje i Østfold - Ingen egg uten høner, ingen mat uten bønder

Allerede forrige uke var styret i Østfold Bondelag på Fylkeshuset og serverte påskelunsj. I uka som kommer vil flere lokallag i Østfold gå ut for å møte lokalpolitikere, påsketurister og bygdefolk som en del av den nasjonale påskekampanjen til Norges Bondelag.

RMP -rett miljøtiltak på rett sted.

Det tid for å utarbeide et nytt Regionalt miljøprogram (RMP) som skal gjelde for perioden 2013 - 2016. Gjeldende miljøprogram skal gjennomgås og forslag til nytt skal ut på høring.

Rygge inviterer til Bondepub

Neste fredag, på Balke kl 1900 - er dere hjertelig velkommen til Bondepub i regi av Rygge Bondelag. Tema for kvelden: Medlemsfordeler og viktigheten av Samvirke. Knut Andre Johansen fra Agrol innleder og Håkon Paulsberg står for det kulturelle innslaget. Det er muligheter for å kjøpe seg god varmmat til selvkostpris også. Bare å møte opp!

Ettertraktet kurs.

Frank Andre Bodahl fra Rakkestad ble deltager nr 1000 på Praktisk HMS-kurs i Østfold og Follo. Til høsten setter vi opp flere kurs. Når får vi deltaker nr. 1500?

IPT: Fagkveld på Fjeld gård

Vi minner om at det neste onsdag arrangeres fagkveld for Inn på Tunet-folk i Østfold. Ta turen til Fjeld gård på Ise i Sarpsborg, og få med deg flere interessante innledninger fra foredragsholdere som kan mye om IPT. Påmelding til Østfold Bondelag innen mandag 26.3.12 på tlf 69 89 81 50 eller e-post: ostfold@bondelaget.no

NM i havredyrking

Hvem er flinkest til å dyrke havre her i landet? Norsk Havreforening setter fokus på produksjon av havre av god kvalitet til mat og fôr og med et godt dekningsbidrag til bonden. En eller flere bønder, rådgivere, byråkrater, kornhandlere, landbruksjournalister eller andre med interesse for havre inviteres til å danne dyrkingslag.

Fagmøte korn.

Suksess med tørking og lagring av eget korn – hva krever det, og gir det meg mer penger ? Fagmøte 21. mars 2012 kl. 18.00 - 22.00.

Kvinnesterkt og ungt styre.

Etter årsmøtet i Østfold Bondelag består styret av 3 kvinner og 2 menn. I tillegg er representantene fra ØBU og ØBK kvinner. Vararepresentantene bidrar sterkt til å senke gjennomsnitsalderen til langt under Østfoldbonden som er ca 50 år.

Og årets lokallag er - Sarpsborg Bondelag!

Sarpsborg Bondelag tildeles prisen Årets Lokallag 2011 for sin evne til å sette vern av matjord på dagsorden. For noen år tilbake ble Sarpsborg Bondelag det største lokallaget i Østfold Bondelag, da tre lokallag ble slått sammen til ett. Den vellykkede sammenslåingsprosessen løftes også frem som begrunnelse for prisen.

Innsatspris til søsknene Guren

Søsknene Gerd Guren og Tor Anton Guren er tildelt årets innsatspris for sin mangeårige engasjement som rådgivere innen grøntnæringen i Østfold. De to grøntekspertene har over flere tiår inspirert Østfolds mange frukt- og grøntprodusenter med sin brede kunnskap og solide erfaring fra feltet.

Stolt av å være en landbruksordfører

Ordfører Erik Unaas med optimistisk hilsen fra Eidsberg på årsmøte.

– Kjære matprodusenter, vi trengs! Også i fremtiden!

I dag har Østfold Bondelag årsmøte på Bamsrudlåven i Mysen. Leder Bjørn Gimming har nettopp holdt sin tale til møtet.

Mer fleksible løsninger for sesongarbeiderne.

Skatteetaten åpner nå for mer fleksible løsninger for sesongarbeiderne i landbruket

Årsmøte i Østfold Bondelag 2012

Østfold Bondelag avholder sitt årsmøte på Bamsrudlåven på Mysen, onsdag 14. mars 2012 kl 9.30 - 17.00 .

- Organiser dere, og få tak i den beste som finnes!

Dette sa sivilagronom Nils Rønningen til engasjerte grunneiere på Solhuset. I tankene hadde han Sydvestlinken, Vindmølleparken og andre inngrep Østfoldlandbruket står ovenfor.

Valgnemndas innstilling klar

Valgnemnda i Østfold Bondelag er ferdig med jobben sin og har innstillingen klar til årsmøtet i Østfold Bondelag den 14. mars 2012. Årsmøtet avholdes på Bamsrudlåven i Eidsberg. Foto: Ole Magnus Lillestrand, eggprodusent fra Askim.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere