Nyheter

Lokalt programarbeid i gang - vi møtte MDG i nye Drammen

Arbeidet med de lokale valgprogrammene er i gang, og tirsdag denne uken møtte vi MDG i nye Drammen. - Det er veldig nyttig at lokalpolitikerne etterspør innspill fra oss, sier Albert Hess i Skoger Bondelag og Knut Olav Stryken i Nedre Eiker Bondelag. Vi møtte Ståle Sørensen og Herman Ekle Lund fra MDG hjemme hos Albert Hess

Fornøyd med rask avklaring

Landbruksorganisasjonene og regjeringa har i dag blitt enige om innholdet i en krisepakke etter årets tørkesommer. – Dette bidrar til å redusere tapet etter tørken og gir et godt håndslag til husdyrprodusentene og grøntnæringa, sier fylkesleder i Buskerud Bondelag Egil Christopher Hoen. Arbeidet med krisepakken kom i stand etter initiativ fra Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i slutten av juli, og ble avslutta i dag.

Åpen Gård i Lier

Lier Bondelag inviterte til Åpen Gård i helgen. Ca 800 fant veien til Haugerud gård.

Bondelaget satte fokus på grøntprodusentene og tørke

Det var fullt hus når nærmere 100 bønder som driver med grøntproduksjon fra Østfold, Akershus, Vestfold og Buskerud var samlet på Balke Gård i Rygge. Teamet var den ekstreme tørkesommeren og hvordan dette påvirker grøntproduksjon.

Samler grøntprodusenter

Østfold, Akershus, Vestfold og Buskerud Bondelag inviterer i fellesskap alle grønnsaks-/potet-/frukt- og bærprodusenter til møte i forbindelse med den ekstreme tørkesituasjonen. På møtet deltar Fylkesmannens landbruksavdeling, ledelsen i Gartnerhallen, Grøntprodusentenes Samarbeidsråd, Bama og Coop i tillegg til leder i grøntutvalget i Norges Bondelag. Møtet avholdes på Balke Gård i Rygge, Østfold tirsdag 21. august.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere