Nyheter

Åpent fagmøte om jord 5.april

Velkommen til åpent fagmøte om jord. Fruktbar jord gir friske avlinger og god økonomi. Hva slags tiltak kan hver enkelt bonde på sin gård gjøre for å bedre jordfruktbarheten? Frist for påmelding er 2. april, til marte@oikos.no

Frøydis Haugen besøkte årsmøte i Buskerud Bondelag

Frøydis Haugen, 2. nestleder i Norges Bondelag besøkte årsmøte i Buskerud Bondelag. -Vi brukte mye av forrige politiske periode på «å si nei». Nå må vi bruke kreftene våre på annen måte, vi ønsker å utvikle politikk. Det er vi som må sette dagsorden og drive med politikkutvikling framover, fastslo Haugen.

Prisdryss på årsmøte i Buskerud Bondelag!

Lier Bondelag ble kåret til årets bondelag og Liv Berven ble kåret til årets Gla`bonde på årsmøtet i Buskerud Bondelag. Begge prisvinnerne var takknemlige for utnevnelsen. - Dette betyr veldig mye for oss, sa lokallagsleder Wiggo Andersen, .- Det er hyggelig å bli satt pris på, sa den ferske Gla`bonden. Håkon Haug Laa hedret de som gjorde en ekstraordinær innstas i forbindelse med CWD-saken.

Egil Christopher Hoen gjenvalgt som leder

Egil Christopher Hoen ble enstemmig gjenvalgt på årsmøte i Buskerud Bondelag. - Jeg takker for tillitliten, sa fylkesleder Hoen til årsmøtet. Det er en viktig, interessant og krevende jobb og vi skal jobbe for å sette landbruket og våre saker på dagsorden framover.

Det er i motbakke det går oppover!

Fylkesleder Egil Chr. Hoen var innom mange temaer i leders tale. -Et glupt hode fastslo en gang at «det er i motbakke det går oppover». Den kjensgjerningen trur jeg absolutt vi kan bekrefte i Buskerud Bondelag. Til tross for mange og lange motbakker de siste åra, ser vi at det går oppover med laget vårt. Vi har en stødig medlemsvekst, har fostra to vinnere av «årets lokallag» (Skoger i 2013 og Øvre Eiker i 2017), har høy aktivitet både på fylket og i lokallaga, vi blir regna som en viktig organisasjon i mange politiske miljø og vi ser at det er et voksende engasjement rundt mat og matproduksjon i vårt fylke.

Forutsigbarhet i landbruket

- Frå tidenes morgon har husdyrhald vore ein viktig grunnpilar for gardsbruk, med levande distrikt og bygdesamfunn, og med det husdyra har gjeve oss av mat og klede. Pelsdyrhald har lengje vore ein naturleg del av dette, og mange bønder har hatt pelsdyr som tilleggsnæring på sine gardar skriv nestleder skriv nestleder Håkon Haug Laa i dette lesarbrevet som er publisert i Hallingdølen.

Fullt hus på innholdsrikt kornmøte!

Ole Hans Unelsrød, styremedlem i Buskerud Bondelag og leder av planteutvalget i Buskerud innledet og ønsket deltagerne velkommen til kornmøte. Programmet må ha fristet for over 70 deltagere hadde funnet veien til Tyrifjord.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere