Nyheter

Har du halm til overs eller trenger du halm?

Felleskjøpet Agri har nå lansert en egen tjeneste for å formidle halm mellom kornbønder og husdyrprodusenter.

Ta vare på hverandre i en vanskelig situasjon

Mange er bekymret om dagen for skadene som oppstår som følge av tørken. Mange er vitne til at tørken forringer avlingen for hver dag som går enten det er kornåker eller eng til vinterfôr til dyra. Ta vare på hverandre, hold kontakt med naboer og bondekolleger så vi kan fange om de som sliter er fylkesleder Egil Chr. Hoen sitt råd.

Stort oppmøte på møtene om forstiuasjonen også på Gol og Rødberg

Møterommet på Felleskjøpet på Gol var fylt til randen med godt over 100 deltagere, og rundt 80 personer hadde tatt turen til Rødberg hotell. Felleskjøpet, Nortura, NLR og Buskerud Bondelag arrangerte også møter på onsdag om fôrsituasjonen, på Gol på dagen og på Rødberg på kvelden. Fagsjef hos Fylkesmannen i Buskerud, Otto Galleberg, stilte også på begge disse møtene.

Fullt hus på Modum på møte om fôrsituasjonen

Det var fullt hus på Solvhov grendehus på møte om grovfôrsituasjonen tirsdag kveld. Felleskjøpet, Nortura, NLR og Buskerud Bondelag arrangerte møte om fôrsituasjonen tirsdag kveld. Fylkesmannen i Buskerud stilte også på møtet. Det var stappfullt på grendehuset med rundt 170 deltagere. Sommertørken og den kritiske forsituasjonen er tema som opptar mange bønder om dagen.

Tørke og grovfôrsituasjonen

Den varme starten på sommeren på Østlandet har ført til store problemer for både husdyrprodusenter og kornprodusenter. Den ekstreme tørken har ført til fôrmangel, allerede nå ser vi bønder vurdere nedslakting av besetningene sine. – Situasjonen er svært bekymringsfull, sier fylkesleder Egil Chr. Hoen.

Møter om grovfôrsituasjonen i Buskerud

Felleskjøpet, Nortura, Tine, NLR og Bondelaget inviterer produsenter i Vestfold, Telemark og Buskerud til fagmøter med tema "Årets grovfôrsituasjon". Det ligger an til å bli en meget krevende situasjon i forhold til å sikre årets grovfôravling.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere