Nyheter

Er mjølkekvoteordninga gamaldags?

aarsland

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug er på besøk i Rogaland for å møta blant anna mjølkeprodusentar. Ho seier mjølkekvoteordninga er moden for revisjon, effektivisering og mjølkebruka må få løyve til å produsera meir. Ut frå dagens regelverk - kven er det av de 1443 mjølkeprodusentane i Rogaland som har eit problem med taket på mjølkekvote?

Nei til Listhaugs forslag fra KrF- og Venstre- politikere

norges bondelag

Line Henriette Holten Hjemdal (KrF) og Pål Farstad (V) er enige om at forutsigbarhet for landbruket er det viktigste for å øke norsk matproduksjon i framtida.

Skjoldbønder fronter ny kampanje

jan idar

Kari og Jan Idar Haugen fra Skjold er to av bøndene som er med på å vise hvorfor Norge trenger bonden. - Jeg er stolt over at Norge har et godt landbruk som produserer trygge og gode råvarer, sier Jan Idar Haugen. Det er nå få uker til årets jordbruksforhandlinger er i gang, og i landbruket er spenningen stor til i hvilken retning den nye regjeringen vil ta næringa.

Invitasjon til åpent møte om matsikkerhet

Velkommen til debattmøte om matsikkerhet, onsdag 2. april i Etne Kulturhus, Hordaland.

Resolusjoner fra årsmøtet i Rogaland Bondelag 2014

FN har oppnevnt 2014 til det internasjonale året for familiejordbruk. Dette er en heder til den norske formen for jordbruk. Norge er annerledeslandet. Man må høre på bonden når han uttaler seg om utfordringene i norsk jordbruk.

Årsmøte i Rogaland Bondelag

Årsmøtedelegatene

Årsmøte i Rogaland Bondelag ble avholdt 14. og 15. mars, på Rica Maritim Hotel i Haugesund.

"Kæ seie bonden"

Videoen ble lansert på Årsmøte i Rogaland Bondelag i dag og ble møtt av stående applaus fra publikum. Den er nå blitt spredt på sosiale medier samt Aftenbladet, Dagbladet og Nrk. Videoen er rettet spesielt til Sylvi Listhaug og vi håper at budskapet når frem.

Kurs i praktisk HMS-arbeid.

hms

Kurset vart arr. av bondelaga i Dalene og Landbrukets HMS-tjeneste. Opplegget bestod i 3 deler; Ein kurskveld, nettbasert testprøve og gardsbesøk med kartlegging. I alt 16 deltakarar frå heile Dalane deltok og Arfinn Særheim var kursleiar. Det er altfor mange ulykker i landbruket og forebyggande arbeid er særs viktig i denne samanheng. Kurset tok tak i dette og belyste måter å få satt ting i system.

Film til Listhaug

film

Bøndene går til filmen for å nå Listhaug. Fem bønder fra Rogaland er i dag samlet på et gårdsbruk på Kverneland for å filme scener og mulgens årets hit. Stemningen er god og bøndene glimter til. Vi gleder oss til filmen er ferdig!

Våre samarbeidspartnere