Nyheter

Månedens Agrigrûnder

Samboerne Audun Nårstad (31) og Christine Soma (27) er to unge sauebønder på Ombo i Finnøy kommune. De har barna Pia(4), Ailo(1) og Iben(3mnd). Det tok over gårdsbruket etter Audun sin tante og onkel i september 2012.

Bondevenner- Tysvær Bondelag

tysvær bondevenn

I påsken utnevnte Tysvær Bondelag sine bondevenner. Temaet var bruk av norsk mat, og Sandra Andrea Kvammen Aksland og Jan Atle Kalkvik ble hedret av næringen. Begge er opptatt av lokale råvarer og bruker mye kortreist mat i virksomheten sin.

Avduking av bautastein i Randaberg

randaberg, bautastein

Randaberg Bondelag satte opp en bautastein for å hedre alle de som med håndmakt har dyrka jorda, grøftet og fjernet stein. .Her synger Randaberg Mannskor før varaorfører Jarle Bø avduker steinen. Vel 150 personer møtte opp til sermonien i fantastisk vær søndag 27 april.

Norges Bondelag har lagt fram jordbrukets krav

”Bondelaget har lagt fram et klimasmart og nøkternt krav som vil være med på å sikre bøndenes framtid i Norge”, sier Ole Andreas Byrkjedal, leder for Rogaland Bondelag.

Oppsummering av kravet 2014.

Jordbruket sitt forhandlingsutvalg forventer at Stortinget sitt mål om auke imatproduksjonen og lønnsomhet vert følgd opp i årets jordbruksoppgjør. Inntektsnivået i jordbruket må hevjast slik at avstanden til andre grupper vert redusert.

Måltidets Hus Bondevenn

Måltidets Hus bondevenn

Stavanger Bondelag har utnevnt Måltidets Hus til Bondevenn.

GOD PÅSKE!

påske

Rogaland Bondelag ønsker alle en riktig god påske. Vi tar fri torsdag, fredag og mandag, men er ellers på kontoret og vi er tilgjengelige per telefon

Aksjonsdag på Kvadrat

aksjonsdag

Styret og kontoret sto på stand på Kvadrat, hvor vi delte ut chips, brosjyrer og utnevnte Jonny Engelsvoll til Bondevenn.

Bondevenn

bondevenn

Sokndal Bondelag utnevnte Sogndalstrand kulturhotell til Bondevenn. Dette fordi de bruker lokale råvarer fra gårdene i området på sitt kjøkken og fordi de har turer for turister hvor det å vise frem norsk landbruk og kulturlandskap er målet med turene.

Vårens vakreste eventyr

rasmus

På Fogn i Finnøy kommune er lamminga godt i gang. Rasmus Bø har 200 vinterfôra sau og venter ca 450 lam. Rasmus steller godt med dyra og det er populært for barn og forbispaserende å komme innom sauhuset for en titt. Besøket blir tatt godt imot og får både se fødsler og kose med lam. Det er lange dager og våkne netter, men Rasmus får god hjelp av sin far.

Prima Gruppen fokuserer på kjernevirksomheten - samordner slakterivirksomheten med Nortura

Prima Gruppen vil konsentrere seg om kjernevirksomheten og selger til Nortura den delen av verdikjeden som ikke bidrar til produktdifferensiering. Avtalen styrker konkurransekraften og bidrar til større produktmangfold og bedre økonomi for bøndene.

Ny telefoniløsning på kontoret

Vi har nå gått over til en ny telefoniløsning på kontoret. Fasttelefon- nummerne er ute av drift med unntak av sentralbordet som har TLF: 51 88 72 70. For øvrige tlf. nummer gjelder kun mobilnummer. Se Om Bondelaget på Rogaland sine hjemmesider for øvrig kontaktinformasjon

Styresamling i Sogndalstrand

titania

Styret la sitt styremøte til Sogndalstrand kulturhotell denne uken. Det ble fortalt en imponerende fortelling om Sogndalstrand og omvisning i området. Cittaslow fortalte om Sokndal kommune og det ble tid til besøk i Titania gruvene med leder i Sokndal Bondelag Tron Skjefsrås. Styret i Rogaland Bondelag fikk også med seg gårdsbesøk hos Gaute Urdal og hos styremedlem Kjell Andreas Heskestad.

Våre samarbeidspartnere