Nyheter

Månedens Agrigrûnder

Samboerne Audun Nårstad (31) og Christine Soma (27) er to unge sauebønder på Ombo i Finnøy kommune. De har barna Pia(4), Ailo(1) og Iben(3mnd). Det tok over gårdsbruket etter Audun sin tante og onkel i september 2012.

Bondevenner- Tysvær Bondelag

tysvær bondevenn

I påsken utnevnte Tysvær Bondelag sine bondevenner. Temaet var bruk av norsk mat, og Sandra Andrea Kvammen Aksland og Jan Atle Kalkvik ble hedret av næringen. Begge er opptatt av lokale råvarer og bruker mye kortreist mat i virksomheten sin.

Avduking av bautastein i Randaberg

randaberg, bautastein

Randaberg Bondelag satte opp en bautastein for å hedre alle de som med håndmakt har dyrka jorda, grøftet og fjernet stein. .Her synger Randaberg Mannskor før varaorfører Jarle Bø avduker steinen. Vel 150 personer møtte opp til sermonien i fantastisk vær søndag 27 april.

Norges Bondelag har lagt fram jordbrukets krav

”Bondelaget har lagt fram et klimasmart og nøkternt krav som vil være med på å sikre bøndenes framtid i Norge”, sier Ole Andreas Byrkjedal, leder for Rogaland Bondelag.

Oppsummering av kravet 2014.

Jordbruket sitt forhandlingsutvalg forventer at Stortinget sitt mål om auke imatproduksjonen og lønnsomhet vert følgd opp i årets jordbruksoppgjør. Inntektsnivået i jordbruket må hevjast slik at avstanden til andre grupper vert redusert.

Måltidets Hus Bondevenn

Måltidets Hus bondevenn

Stavanger Bondelag har utnevnt Måltidets Hus til Bondevenn.

GOD PÅSKE!

påske

Rogaland Bondelag ønsker alle en riktig god påske. Vi tar fri torsdag, fredag og mandag, men er ellers på kontoret og vi er tilgjengelige per telefon

Aksjonsdag på Kvadrat

aksjonsdag

Styret og kontoret sto på stand på Kvadrat, hvor vi delte ut chips, brosjyrer og utnevnte Jonny Engelsvoll til Bondevenn.

Våre samarbeidspartnere