Nyheter

Åpen gård

ponnyriding

Det var mye folk på Åpen gård i helga til tross for dårlig vær. Svein Martin Haaland hadde åpen gård på Haaland, Figgjo hvor også Lodve Haaland hadde omvisning på pelsdyrfarm. Videre var det åpen gård hos Stein Ove og Magny Byberg i Hommersåkveien på Sandnes og Kurt Hobberstad på Varhaug.

Dialogmøte om Jærens utvikling på Kleppe

fullt rådhus under dialogmøte. Bilde fra Jærbladet.

Torsdag 21. august møtte nærmere 200 interesserte fra flere organisasjoner, partier og næringsinteresser til dialogmøte om jordvern på Klepp Rådhus.

Bli med i utforminga av dei gode arealløysingane for jærregionen!

Dialogforumet Jærsmiå inviterer til open dialogkveld i Klepp rådhus 21 august. Tema: Kor skal me dyrka og kor skal me bygga? Og korleis blir me betre på å snakka saman? Me vil gjerne ha DEG med i dialogen om berekraftig arealutvikling og gode lokalsamfunn i jærregionen. Dialogsamlinga startar kl. 18.30.

Vinneren av fotokonkurransen- Bondens hverdag

fotokonkurranse

Det ble kåret en vinner av fotokonkurransen i forkant av ferien. Vinneren ble Synnøve Veien fra Nærbø. Bildet ble tatt da kyrne ble sluppet ut 2. pinsedag. Noen av kyrne kunne tenkt seg en tur utenfor gjerdet. Trond Lode og Damian Sikorski samler troppene på bildet. Et gavekort på Phileas Fogg kommer i posten til Synnøve. Takk til alle som har sendt inn flotte bilder!

Åpen gård- arrangement i Rogaland

esel

Det arrangeres Åpen gård i Riska, Tysvær, Sandnes og på Varhaug. Oversikten finner du under.

Båndtvang

Det er båndtvang i hele landet fra 1. april til 20. august (§ 6 i Hundeloven). I denne perioden skal hunder holdes i bånd eller være forsvarlig inngjerdet. Båndtvangen er til for å verne vilt og husdyr da det i denne perioden er mange sårbare ungdyr, på beite og i naturen.

- Dette er ikkje eit glansbilete

15. mai 2002 var første gong maskinane sveiv i mjølkekarusellen. Det var ei stor utvikling å gå frå 25 til 100 kyr.

Bjørn Egil Friestad, ein av Jærens store mjølkeprodusentar, veit kva det kostar å bli storbonde. Han tenker ofte på korleis livet ville vore om han dreiv mindre. Les heile det openhjartige intervjuet i Bondevennen. Klikk for å finne link til artikkelen.

Våre samarbeidspartnere