Nyheter

#komhit til Nord-Norge

I sommer har bondelag over hele landet satt opp nær 250 bilderammer på steder med flott utsikt over jordbrukslandskapet eller andre produkter fra bonden. Bli med til Nord-Norge!

Ukens podkast - markedsregulering fra A til Å

Hvordan ser framtida ut og hvilke muligheter har landbruket for å regulere markedet? Denne uken kjører vi gjenhør med en av våre aller mest hørte episoder.

#komhit til Trøndelag

I sommer har bondelag over hele landet satt opp store hundrevis av bilderammer på steder med flott utsikt over jordbrukslandskapet eller andre produkter fra bonden. Besøk våre rammer i sommerferien, og del bildet ditt i sosiale medier med #komhit.

Ukens podcast - Hvorfor er birøkt så viktig for norsk landbruk?

Birøkt er ei næring i vekst. Hva er det med birøkt som stadig fenger flere til å bli honningbonde i Norge.

Dra på rammejakt i sommer

Her finner du kartet over bilderammene som lokale bondelag har satt opp for å vise deg det flotte landskapet bonden, husdyra og landbruket er med på å skape. Vi sier #komhit!

Brann hos eneste fôrleverandør av økologisk fôr

Det var brann på Felleskjøpets produksjonsanlegg for økologisk fôr på Lena i Toten tirsdag 14. juli.

Ber statsministeren gripe inn for å redde sauer i Bardu

Dette er tredje sommeren den samme binna tar sau i et område som er forbeholdt beitedyr i Bardu i indre Troms.

Ta bilde og vinn gardsferie

Nyt kulturlandskapet og smak på maten bonden frå Sogn og Fjordane lagar, ta eit bilde og del på Instagram med #komhit og du er med i konkurransen.

Stølsdrift før i tida

Sogn og Fjordane Bondelag har tatt ein prat med Marie Nicolaisen, avdelingsleiar på Sunnfjord museum, om tradisjonar og tru før i tida.

Ingen lovnad om uttak av bjørn

- Må finne en løsning og få ut den bjørnen, sier styremedlem John-Erik Johansen etter å ha vært på befaring i Bardu med statssekretærer.

Finn ditt yndlingslandskap i Østfold

Endelig en ferie med senkede skuldre og mulighet for små turer i eget nærmiljø og eget fylke. - Se hva du har rundt deg, og legg en sykkeltur eller kveldsturen til et sted i det flotte jordbrukslandskap de fleste har i nær avstand, oppfordrer lokale bønder.

Bli med til seters!

På torsdag inviterer Bondelaget alle med til fjells gjennom sosiale medier, med BondeTV fra setra.

Landbrukspodden med Leif Forsell

Tidligere departementsråd Leif Forsell om tida i LMD og framtida for norsk landbruk.

Post et bilde, vinn en gårdsferie!

Ta bilder av kulturlandskap, lokalmat eller annet du ser på tur i sommer som bonden står bak. Deler du bildene på instagram med #komhit er du med i konkurransen.

Sammen for økt karbonlagring i matjorda

Lagring av karbon i jord skaper stort engasjement både blant bønder og miljøvernere. Den 23. juni inviterte Norges Bondelag ledelsen i flere miljøorganisasjoner til fagdag og strategiworkshop om temaet.

Våre samarbeidspartnere