Nyheter

Utsatt frist for overflatespredning av husdyrgjødsel

Som følge av at flommen og uværet på Østlandet har gjort stor skade og også blokkert for innhøsting og gjødsling, har Landbruks- og matdepartementet derfor innført midlertidige regler som åpner for overflatespredning av gjødsel fram til 01. oktober.

Digitalt møte om miljøkrav

Tirsdag 29. august inviterte Kornprogrammet i Viken til møte om miljøkravene i Oslo og Viken.

Bedriftsutviklingsprisen i Landbruket 2023

Har du startet en vellykket og bærekraftig bedrift med basis i landbrukets og bygdenes ressurser? Meld deg på Bedriftsutviklingsprisen og muligheten til å vinne en pengepremie på 300 000 kroner.

Velkommen til Jordnært 2023

Jordnært er en jordnær møteplass for deg som bonde, eller for deg med interesser i landbruk, jordhelse og maten vår. Velkommen til Buskerud Gård 26.september 2023.

Åpent digitalt møte om naturskadeordningen og tilskudd ved produksjonssvikt

Mange steder i Buskerud har ekstremværet Hans fått store konsekvenser for avlinger og gjort skade på annen måte, mange var rammet av forsommer tørke. Vi arrangere åpent digitalt møte tirsdag 29.august kl. 19:30-21:00 for gjennomgang av naturskadeordningen og produksjonssviktordningen. Møtelenke leger ned i saken

Store jordbruksarealer under vann på Ringerike

Ekstremværet Hans og de alvorlige konsekvensene det har ført med seg har skapt et stort informasjonsbehov om ulike ordninger og hvordan man skal forholde seg. Norderhov Sogneselskap og Buskerud Bondelag holdt informasjonsmøte for bønder i Ringeriksregionen 23. august hvor flere aktører deltok for å informere og svare på spørsmål

Etter ekstremværet - åpent møte 23.august, Ringerike

Buskerud Bondelag og Norderhov Sogneselskap inviterer til åpent møte onsdag 23. august på kl. 12:00 – 15:00 på Klækken Hotell. Statsforvalteren, Mattilsynet, Landbrukskontoret, Bondelaget og representant fra forsikring er med på møtet.

Store konsekvenser på Nesbyen og Flå etter ekstremværet Hans

Tirsdag 15.august inviterte Nes og Flå Bondelag og Buskerud Bondelag til befaring etterfulgt av et åpnet møte etter uværet «Hans». Det var ingen tvil om at uværet hadde lagt igjen store problemer og mange hadde spørsmål.

- Sterke inntrykk etter flommen

Nes og Flå Bondelag i samarbeid med Buskerud Bondelag arrangerte i dag befaring i Flå og Nesbyen etter ekstremværet, og avsluttet det hele med åpent møte på kulturhuset Nesbyen. – Det gjorde sterke inntrykk å se ødeleggelsene, sier 1. nestleder i Norges Bondelag, Egil Chr. Hoen.

Etter flommen - åpent møte Nesbyen Kulturhus 15.08. kl. 12:00

Nes og Flå Bondelag og Buskerud Bondelag inviterer til åpent møte på Nesbyen Kulturhus tirsdag 15. august kl. 12:00 - 15:00. Statsforvalteren, Mattilsynet, Norges Bondelag og representant fra forsikring er med på møtet. Fullstendig program under,

Uoversiktlig situasjon etter utfordrende vær

Uværet Hans har allerede gjort svært stor skade i øvre deler av fylket vårt, og vannmassene er nå på vei nedover i fylket. Har du fått skader på privat eiendom som følge av mye nedbør og flom, kan du ha krav på naturskadeerstatning. Husk at det er viktig å dokumentere skadene fortløpende.

Reisebrev fra Kornprogrammets fagtur!

Kornprogrammet i Viken inviterte til fagtur til Brunnby Lantbrukardagar i Västerås 5.-.7. juli 2023. Hovedmålet var Brunnby lantbrukardagar, men det var lagt inn gårdsbesøk på vei til og fra. Det å besøke noen og få høre om deres drift, ga spennende faglige diskusjoner og ikke minst inspirasjon.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere