Da ble grønnsakene fra Frosta rodd inn i Ravnkloa i år også. Og Michael Forselius åpnet den ellevte trønderske matfestivalen. Mens dette pågikk var vi hektisk opptatt med siste innspurt til vårt bidrag til barnas matfestival fra jord til bord. Ja, me juksa eigentleg litt... for vi putta gulrøtter fra Frosta i jorda. Men, åh så artig det er for ungene å dra de opp av jorda. Ja, enkelte sto med vantro i blikket og så løste ansiktet seg opp i et stort-stort smil over fangsten fra jorda. Og så oppfordrer vi til å smake på rå poteter. Går det an å spise rå poteter... det har jeg ikke tenkt på før, utbrøt ei mor, og ble overrasket over hvor godt det smakte.Her demonstrerer Guro M Brautaset fra 4H gulrotopptaking:-)

Kornmalinga er alltid populær. Det dannet seg til tider langer køer. Lars Håvar Tiller fra Tiller og Leinstrand Bondelag syntes det var en artig og positiv opplevelse. Det har gått i ett, sa han, og når du snakker med ungene så går budskapet rett inn. Han hadde også sitt fulle hyre med å forklare hvor stor avling du kan få av 1 m 2 god matjord/dyrket mark. Dette har vi en liten utstilling om på vår stand som vi har sammen med 4H og Skjetlein vgs.

4H tilbyr ungene å steke sveler på takke, røre sitt eget jordbærsyltetøy, sykle en smoothie, bake pizza og tapas på bål. Skjetlein tilbyr solsikkeolje (presses på standen) og å lage din egen juice. Barnas matfestival fra jord til bord ligger helt i enden ved Søndre gate. Det geniale er at i den andre enden ved Prinsens gate er barnas matfestival fra fjord til bord. Så barna kan få tatt en aktivitetspause i hver ende av matfestivalen:-)

Matfestivalen varer til og med lørdag 1. august. Oi! Trøndersk Matfestival

10 meter jubileumskake klar for servering...