For andre gang ble det arrangert "Kuslipp" på Skjetlein vgs. I fjor var det rundet 2500 publikummere, i år må det være nærmere 5000, utbrøt ansatte ved skolen som fikk en travel lørdag. Sør-Trøndelag Bondelag stilte mannsterke fra både fylkeskontor og fra Leinstrand og Tiller Landbrukslag. Heldigvis hadde vi med alle kornkvernene våre, for å male eget mjøl er kjempepopulært. - Sjå den kaffekøa der,da, utbrøt en kaffetørst fylkesleder Kari Åker, som var mektig imponert over det store oppbudet av folk.

Trykk på bildet så får du se de første kyrne på tur ut fjøsdøra og som geleides av fagansvarlig for husdyr på Skjetlein, Ingrid Ellen Resell :-D

Det var lagt til rette for mange aktiviteter. TINE hadde ansiktsmaling, og TINE-ambassadørene delte ut smaksprøver og små kyr  som dukket opp i hendene og på klærne til hundrevis av smårollinger. Griser, kalver og lam var det mulighet til å klappe på. Kaniner også. Traktorer kunne prøvesittes. Nortura hadde smaksprøver, og Gammelgården Lysklett solgte økologiske bratwurtz i lange baner. Det var lagt til rette for grilling av medbragt mat. Sandvolleyball-banen var plutselig blitt til en stor sandkasse. Kjempeartig og hektisk, og det kom nok litt som julekvelden på kjerringa at det skulle komme SÅ mye folk :-D

John Wanvik, Astrid Njøs og Berit Haugrud fra Leinstrand og Tiller Landbrukslag hadde en hektisk stund med kornmaling. Dyretatoveringer og tegnehefter var også kjempepopulært:-)

Populært å få klappe på lam, grisunger, kalver og kaniner.

Vente tålmodig på å få sitte inni en traktor!

TINE-ambassadørene delte ut uttallige smaksprøver av økologisk Norvegia.

Halvor Braa er 1. vara til styret i Sør-Trøndelag Bondelag. Her representerer han Nortura og delte ut smaksprøver av økologisk spekepølse. Det "lille trollet" nede til venstre er Kolbjørn Frøseth, og han er leder i Norsk Fjørfelag. Selvfølgelig burde de satset på salg av økologiske sveler med mye egg denne dagen :-)

Mye folk gjør seg klare for å se på selve kuslippet. Trykk på bildet så kanskje du får et glimt av den rampete kua!

Ute på grønt gras og hele sommeren foran seg - ekstra gode tider for både folk og fe :-)

Tusen takk for en flott og fin dag med Kuslipp på Skjetlein vgs! Norsk landbruk trenger slike dager for å vise fram hva som foregår på en gård. Og nok en gang hørte vi både store og små folk si - Oj! E det sånn det blir mel?!