Leif Hjulstad gleder seg til å ta fatt som rådgiver i Nord-Trøndelag Bondelag.Hjulstad er ansatt i et ettårig vikariat for Pål-Krister Vesterdal Langlid, som er tilsatt som jordbrukssjef i Steinkjer kommune og har fått ett års permisjon fra rådgiver-stillingen i Bondelaget.

- Det er bare helt fantastisk å være tilbake. Jeg har trivdes fra første dag. Dette blir kjempespennede og utfordrende, sier Leif Hjulstad.

Han ser at mye har forandret seg siden han jobbet ved fylkeskontoret fra 1987 til 1992. Samtidig er utfordringene i landbrukspolitikken gjenkjennbare.

Leif Hjulstad har rukket mye på de 24 årene han var borte fra Bondelaget. Han var leder i Nord-Trøndelag Nei til EU fra 1992-94, og ble organisasjonssjef og senere generalsekretær i Nei til EU sentralt fra 1995.

Han flyttet heim til Nord-Trøndelag og ble daglig leder i Nord-Trøndelag Røde Kors i fem år, og daglig leder for Røde Kors Ambulanse i sju år. Deretter fulgte sju år som daglig leder i Steinkjer Næringsforum. Det siste halve året har han hatt et vikariat i Nord-Trøndelag Senterparti. Han startet i Bondelaget 1. september.

Hjulstad er utdannet agronom, og drev egen gård på Inderøy fra 1978-1992, både på heltid og ved siden av annen jobb.

- Bonden i meg er grunnfesta, og det er innmari godt å komme tilbake hit, sier Leif Hjulstad, som nå skal overta de fleste av de saksområdene Pål-Krister Vesterdal Langlid har jobbet med.