Nyheter

Årsmøter i lokallagene

Det er igjen tid for årsmøter i lokallagene. Første årsmøte starter 16. oktober.

Rot og tull i rovdyrforvaltninga

- Rot og tull i rovdyrforvaltninga, tordner Nils T. Bjørke, leder i Norges Bondelag etter at MD har stanset ulvejakta.

Viktig arbeid gjøres i valgkomiteene nå

Valgkomiteene i lokallagene rundt om i fylket er nå i gang med sitt arbeide foran årsmøtene. I høst ønsket styret i Oppland Bondelag å tilby kurs for valgkomiteene.

Bli med på LagSTAVen fredag 26. oktober og møt Humørbonden

I år kommer Humørbonden Geir Styve til LagSTAVen med foredraget ”Bygedyrkverking”. Det er inngått samarbeid med Bondelaget og medlemmer tilbys spesialpris til arrangementet.

Rause kvinner i landbruket

Dere har sjøl ansvar for å ta makt, men husk å være raus, sa Benja Stig Fagerland til Opplandskvinnene i helga. Resten av seminaret vitnet om at det har vi skjønt. Foredragsholderne inviterte raust til en reise i deres liv, virksomhet og vanskelige valg.

Bønder til torgs i Hamar

Bønder til torgs

22.september kl 10.00-14.00 samles bøndene på Triangelen i Hamar. Møt de som produserer maten din, tilbyr gårdsopplevelser og lager liv på bygda. Her blir det mye som skjer. Det blir bla salg av lokale spesialiteter, konkurranser, fuglekassesnekring, tråketraktorer, dyr, grilling, dans, motorsagoppvisning og mye mer. Er du interessert i en landbruksutdannelse - møt Jønsberg vgs og Høgskolen i Hedmark, avd Blæstad. Håkon Marius Kvæken vil være speaker for dagen.

Høy verdiskaping i Opplandslandbruket

Landbruket gir grunnlag for nær 12.000 arbeidsplasser i Oppland, viser en fersk rapport om verdiskapingen i Opplandslandbruket.

Kulturlandskapskonferanse i Lom

Ca 100 deltakere var samlet til kulturlandskapskonferanse i Lom den 4. og 5. september. Ett budskap var klart på konferansen: Uten bønder som bor og driver landbruk i kulturlandskapet, klarer vi ikke å ta vare på det.

Våre samarbeidspartnere