Nyheter

Åpen Gård på Harildstadsetra på Breistulen

Søndag 29. juli arrangerte Kvikne Bondelag Åpen Gård hos Vigdis og Jakob Harildstad på Harildstadsetra på Breistulen. Været var fint med sol og god temperatur, og ca 200 personer var innom i løpet av dagen.

Dominans av hedmarkinger i NBUs styre.

Erik Krogrud fra Stavsjø ble i går på Norges Bygdeungdomslags årsmøte i Teatersalen i Brumunddal valgt til ny leder i organisasjonen. Ikke nok med at Krogrud ble ny leder, men også Gunn Jorunn Sørum fra Veldre ble valgt som bygdepolitisk nestleder i organisasjonen. En utrolig sterk representasjon fra Hedmark - det viser noe om hvor godt organisasjonen arbeider og rekrutterer tillitsvalgte gjennom Hedmark Bygdeungdomslag.

Seterlandet

Beitedyr og budeier er for lengst på plass i fjellheimen i Nord-Østerdal og Rørostraktene, og kommende helg braker det løs på flere av setervangene som har satset på turismetilbud!

NBU`s landsstevne på Nes.....

Nå er det ikke mange dagene før det braker løs på Nes. I går var Landsstevnemagasinet, innlegg i Hamar Arbeiderblad. Her kan en lese om aktiviteter og underholdning, for hele familien.

Jeg er overrasket over hva naturbruk egentlig er

Nå er 1. inntaket klart for videregående skole til høsten. Gjennom prosjektet RULL sammen med Oppland Fylkeskommune jobber vi for at flere skal søke seg inn på naturbruksutdanning.

Manglende oppfølging av rovviltforliket gjør sauebøndene frustrerte og fortvilet.

Rovviltkontakt i Oppland Bondelag og sauebonde på Lesja, Bjørn Magnus Tordhol, er fortvilet over den manglende oppfølginga av Stortingets rovviltforlik.

Grunneier ansvarlig for andres forurensende virksomhet

Høyesterett har avvist Amund Grindalens anke vedrørende grunneiers ansvar for andres forurensende virksomhet. Dermed blir lagmannsrettens dom stående, og Grindalen må betale deler av kostnadene med å rydde opp etter den forurensing som impregneringsvirksomheten ved Elverum og Hedmark Treimpregnering hadde medført. Oppryddingskostnadene beløp seg totalt til 15 millioner kroner.

Blæstaddag 17. august

Den 17. august inviteres alle til Blæstad landbrukssenter. Her blir det en dag full av aktiviteter, både faglige og praktiske. Foredrag, feltvandring og visninger/demonstrasjoner står på programmet.

Agroingeniør - etter endt fagskoleutdanning innen landbruk

Landbruket trenger yrkesrettet utdanning over videregående skoles nivå., sier leder Trond Ellingsbø. Han mener derfor det er positivt at Fagskolen Innlandet og Hvam videregående skole utvikler fagskole innen driftsledelse og planteproduksjon.

2 kjøttprodukter fra Hedmark er nominert til å være med i "Det norske måltid"

De utvalgte produktene er Santa Kristina spekeskinke fra Gilde, Stange og Nes og Lårtunge av kronhjort fra Løiten hjorteoppdrett.

Ost og rakfisk er de nominerte fra Oppland i Det norske måltid

Fagjuryen har nå nominert sine kandidater til Det norske måltid 2012. Blant de nominerte finner vi ost fra Gudbrandsdalen og rakfisk fra Valdres.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere