Nyheter

Aftenposten, Ingunn Foss og jordbruksoppgjøret

- Det er ingen grunn til å mene at en inngripen fra Stortinget i årets jordbruksoppgjør vil svekke jordbruksforhandlingene som institusjon, skriver fylkesleder Oddvar Mikkelsen i Møre og Romsdal Bondelag i et leserinnlegg.

Møre-bønder i opptog i Oslo

En delegasjon på 60 bønder og bygdefolk fra nesten alle kommuner i Møre og Romsdal satte sammen med vel 4000 andre fra hele landet preg på Oslo sentrum 23. mai i "Opptog for norsk landbruk”. Se bilder i galleriet under.

Mer enn bare blokader og traktorer

Eidsdal og Norddal Bondelag serverte lokal mat og drikke til de fergereisende. Bondelagene i Surnadal, Todalen, Halsa og Rindal inviterte på kaffelag på plassen foran Kulturhuset på Skei. Markeringene som følge av bruddet i jordbruksforhandlingene er mer enn bare blokader og traktorer.

Blokkerte Asko i Molde og Sula

Møre og Romsdal Bondelag blokkerte i morgentimene fredag 19. mai lagrene til Asko i Årødalen i Molde og H. I. Gjørtz i Sula utenfor Ålesund. Med traktorer og 15 bønder på hvert sted var det full stopp i utkjøringen av mat til dagligvarebutikkene i tre timer.

Bønder aksjonerer i Møre og Romsdal

Her er presseklipp og bilder fra aksjoner i Møre og Romsdal. Kun timer etter bruddet tirsdag var Sunndal Bondelag i gang med spontanaksjon på Sunndalsøra. Det er ventet mer de nærmeste dagene over hele fylket om bruddet i jordbruksforhandlingene.

Ingen satsing på landbruket!

- Regjeringa viser ingen vilje til å satse på landbruket, og følger ikke opp Stortingets landbrukspolitikk. Vi kan ikke skrive under på en avtale som svekker norsk matproduksjon, sier leder i Møre og Romsdal Bondelag, Oddvar Mikkelsen.

Molde-bønder dro til byen

Med kopplam, høner, smaksprøver fra Tine, store og små traktorer og informasjon om landbruket fikk bøndene i Molde Bondelag mange gode samtaler med byens befolkning da de troppet opp på rådhusplassen ett par formiddagstimer lørdag.

Regjeringa viser ingen vilje til å oppfylle vedtatt politikk!

- Statens tilbud i jordbruksoppgjøret svarer ikke på oppgavene i den ferske Stortingsmeldinga om landbruk, sier leder i Møre og Romsdal Bondelag Oddvar Mikkelsen. Her har Stortinget gitt regjeringa klar bestilling om et mangfoldig landbruk.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere