- På kort varsel og nesten midt i fjøstida fikk vi samlet 12 bønder. Vi hengte opp plakater, kjørte rundt i sentrum med traktorer og samlet oss etterpå foran Sunndal kulturhus. Vi hadde invitert ordføreren, men han dukket ikke opp. Dette er bare starten og regner med at folk rundt hele fylket kommer til å merke oss i dagene framover, sa leder Anders Øverås i Sunndal bondelag til avisa Driva - klikk her for omtale

Omtale i AURA AVIS - klikk her

Åndalsnes

På Åndalsnes kl 12.00 i dag er det varslet at bønder i Rauma vil aksjonere i Åndalsnes sentrum. I ei pressemelding skriver Rauma Bondelag at det blir traktorer, opptreden og appeller på torget. Antallet melkebruk i Rauma kommune har gått ned fra 113 i år 2000 til bare 46 i 2016. Antallet gårdsbruk i drift i 1996 var 322 mens det i 2016 bare var 164.

- Staten ville ikke gi det løftet som er nødvendig for å bevare et aktivt landbruk og matproduksjon i distriktene. Staten ville ikke redusere inntektsgapet mellom bønder og andre yrkesgrupper, slik som Stortinget har lagt til grunn i jordbruksmeldingen.

Program torsdag 18 mai Kl 12, start traktorer fra ”gamle Esso” på Risen. Ved ankomst sentrum appeller ved Endre Stener, leder for Rauma Bondelag og Iver Marius Kleiva, styremedlem Rauma Bondelag. Underholdning

Bønder i Rauma klare for aksjon (Foto: Stig Brøste).

Les saka i SUNNMØRINGEN 18. MAI - KLIKK HER

Vi kan ikkje leve med at det økonomiske gapet mellom bøndene og andre yrkesgrupper aukar, seier bønder i Stranda. I føremiddag har dei tatt oppstilling ved dagligvarebutikkar for å fortelje kundar at dei framleis vil lage maten som er på borda våre. Aksjonen er ein protest mot landbruksoppgjeret som braut saman like før helga.

 

Martin Vågsæter (t.v) og Kristine Skarbø i Stranda Bondelag igang med å merke varene.

I Sylteosen i Fræna har det kommet opp plakat med et tydelig budskap.

 

Molde Bondelag med butikkaksjon på Rema i Molde. På bildet til venstre: Ole Lillebostad, Jorunn Gunnerød, Sverre Solli, Lodve Villa Nesje, Kjersti Fløystad Ellingsgård, Lasse Vikhagen Gjeitnes og Øyvind Bolsø.

 

Ved innfartsveien til Molde har det kommet opp banner i begge kjøreretninger.

Omtale i RB-nett 18. mai - klikk her

Aure og Tustna Bondelag med butikkaksjon La oss lage maten din! (Bildene over og under)

Ved Kyststien på Farstad i Fræna markeres misnøyen med jordbruksoppgjøret.

Alle partier unntatt Høyre og Frp stilte seg 18. mai bak en uttalelse fra Surnadal kommune om å gi bøndene et bedre landbruksoppgjør. Leder i Todalen Bondelag, Ola Kvendset og leder i Surnadal Bondelag, Sivert Mauset, på bildene sammen med politikerne. (Artiklene i Tidens Krav og avisa Driva er kun for abonnenter).

I turistbygdene i indre strøk har Eidsdal og Norddal Bondelag hengt opp plakater langs veiene.

Bøndene i Valldal ber Dale stoppe og snu.

Veien inn til Børresdalen og turstien til Dalelia i Fræna. (Foto:Arnt Ove Varhol)