I pressemeldingen og invitasjonen som Sivert Mauset, leder i Surnadal bondelag, sendte ut fredag, skrev han at landbruket på Indre Nordmøre inviterer alle venner av landbruket til markering på Skei lørdag klokka 12–14. - Her er alle vel møtt, uansett hvilken tilknytning en har til landbruket. Matproduksjon angår oss alle, sier Mauset. Det blir servert gratis bakels, kaffe og diverse andre produkter.

Trollheimsporten.no skrev 20. mai dette i sin omtale av arrangementet:

Det var strålende sol og trivelig stemning da bondelagene i Surnadal, Rindal og Halsa samlet seg til en felles markering på Skei lørdag. Både heltidsbønder, deltidsbønder, politikere og mange andre var innom for å vise sin støtte, ta en kopp kaffe og slå av en prat.

Surnadal Bondelag, Todalen Bondelag, Rindal Bondelag og Halsa Bondelag sto sammen om denne markeringa mot Statens tilbud til bøndene i jordbruksoppgjøret. Mange medlemmer i Bondelaget hadde tatt seg en liten pause i våronna for å stelle i stand kaffelag med nysteikte bakels på plassen foran Kulturhuset. De lokale bondelagene har bevisst valgt å markere sitt standpunkt på en fredelig måte.

Les hele omtalen og se bildene på trollheimsporten.no – klikk her  

Møtte Arbeiderpartiet

Fylkesleder i Møre og Romsdal Bondelag, Oddvar Mikkelsen, deltok fredag med orientering om jordbruksforhandlingene på ei samling som ordførere og varaordførere i Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal hadde i Molde. En annen av innlederne var Ap’s stortingsrepresentant Helga Pedersen.

Starter ordføreropprop

Avisa Driva skriver 20. mai at Surnadal-ordfører Lilly Gunn Nyheim oppmoder alle landets ordførere til å støtte bøndene sitt krav om et bedre jordbruksoppgjør.

Det er brudd i jordbruksforhandlingene. Bakgrunnen for dette er at Stortingets ønske om å tette inntektsgapet mellom industriarbeidere og bønder ikke er oppfylt. - Vi oppfordrer Stortinget til å komme landbruket mer i møte for å oppfylle intensjonen som Stortinget tidligere har vedtatt, står det i ei pressemelding som ble sendt ut og underskrevet av Åse Kristin Ask Bakke, varaordfører i Sandøy kommune, Eva Hove, ordfører i Stordal kommune, Geir Leite, varaordfører i Skodje kommune, Jim-Arve Røssevoll, ordfører i Sula kommune, Bernhard Riksfjord, ordfører i Aukra kommune, Roger Osen, ordfører i Smøla kommune, Jon Aasen, fylkesordfører, Per Vidar Kjølmoen, fylkesleder i Møre og Romsdal Arbeiderparti, Lilly-Gunn Nyheim, ordfører i Surnadal kommune.

Støtte frå Ola T. Heggem

Tidligere statssekretær i Landbruksdepartementet, Rindals-ordfører Ola T. Heggem (Sp), gir landbruksorganisasjonene sin fulle støtte.

Les hele intervjuet med Ola T. Heggem i Trollheimsporten.no 20. mai – klikk her

Takket folket for støtta

Eidsdal og Norddal bondelag stoppet fredag fergetrafikken og takket folket for støtta i kampen for landbruk i hele landet. Alle reisende ble tilbudt lokal mat og drikke, samt nyttig informasjon omkring bruddet i jordbruksforhandlingene. 

Maten smakte og de reisende hadde mange godord om måten bøndene viste seg fram på. Og de lovet videre støtte til de aksjonerende bøndene med hærfører Karl Inge Lilleås i spissen. Her er bilder fra markeringa på fergekaia i Eidsdal: