Nyheter

Torunn Hovde innstilt som leder for et nytt år i Buskerud Bondelag

Valgkomiteens innstilling er sendt ut sammen med de andre årsmøtepapirene til årsmøtet 11. april. Torunn Hovde er innstilt på et nytt år som fylkesleder, Per H. Liahagen har også sagt Ja til å bli innstilt som nestleder.

Er du glad i norsk mat? Kjenner du en bonde som fortjener ros? På bondevenn.no har du sjansen til å si hvorfor.

Bli med Bondelaget på å dyrke Norge. Dette kan du gjøre på den nye nettsiden bondevenn.no. Kommunikasjonssjef Ragna Kronstad i Bondelaget uttaler at det er moro med alle plakater som blir laget. Det har vært blest i lokalmedier, riksmedia og god spredning på sosiale medier allerede.

Frp er på feil jorde

Jørund Rytman Frp vil innrette norsk landbruk mot eksportmarkedet. Han var overbevist om at norskprodusert mat kunne ta ut mangedobbelt pris på eksklusive markeder i utlandet. Dette var ett av synspunktene som fremkom under det politiske debattmøtet på Fossesholm Herregård 13. mars. De 80 fremmøtte hadde mange kritiske spørsmål til høyresiden.

Fornying av jordprøvene dine? Bestill nå

Jordprøver er et viktig grunnlag for å få til mest mulig økonomisk gjødsling og kalking. Tida går fort og plutselig kan det ha gått noen år siden sist du tok prøver. Har du jordprøver fra før 2005 må de fornyes i år for at de skal være godkjente.

Per Borge i P2s "På livet laus" lørdag 23. februar og søndag 24. februar

Det blir intervju med Per Borge i NRK P2s program "På livet laus" i morgen kl 17.03. Programmet blir også sendt i en utvidet versjon nå på søndag 24. februar kl 08.30. Melkebonden Borge trosser flukten fra bondeyrket og klorer seg fast midt på tjukkeste Østlandet, med E18 brusende tvers over jordene.

Klem en lokal bonde i dag

Vi vil gratulere kulturredaktør Ingunn Larsen i Drammens Tidende med ukas gla'nyhet! Larsens artikkel; "Klem en lokal bonde i dag" sto på trykk denne uka. Dette er formet som en hyllest til bønder lokalt og over det ganske land. Det er også en oppfordring til å få flere til å bruke forbrukermakten vi har og handle lokalt, slik at gamle Blakken fra Bucuresti får hvile i fred!

Priser til bønder i Buskerud

Som tidligere år ønsker Buskerud Bondelag også i år innspill på kandidater til ”Årets gla`bonde” og ”Den selvforsynte bonden”. Prisene deles ut på Årsmøtet i Buskerud Bondelag. Forslag på kandidater ønskes innen 15. februar til buskerud@bondelaget.no

Regionmøter

Det avholdes tre regionmøter foran jordbruksforhandlingene der styrene i lokallagene er invitert. Det blir et dagmøte på Gol og to kveldsmøter. Et på Tyrifjord og et på Foss gård. De enkelte lokallag bestemmer selv hvilket regionmøte de vil møte på, men vi må ha beskjed til fylkeskontoret tlf 32 10 99 50 eller buskerud@bondelag.no innen 17.januar.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere