Nyheter fra Akershus Bondelag

Gjerdelangs i ulveland

Akershus Bondelag, Østfold Bondelag, Akershus Sau og Geit og Østfold Sau og Geit inviterer til gjerdemøte med befaring av rovviltavvisende gjerder og informasjon om tilskudd og krav til rovviltavvisende gjerder.

Vi protesterte ved Sp-landsstyremøtet

Under mottoet "Det er aldri for seint å snu!" møtte Akershus Bondelag og Norges Bygdeungdomslag opp ved Sp-landsstyremøtet i Lørenskog i dag, og protesterte mot regjeringas arbeid for bondens fremtidige inntekt.

Rekruttering av unge bønder i sentrum på Grøntmøte 2024

I vårsola i Råde ønska Thomas Riiser, nestleder i Østfold Bondelag, oss velkommen til Bøndernes hus i Råde hvor 40 grøntinteresserte hadde samla seg for årets grøntmøte i regi av Grøntutvalget i Østfold og Akershus.

Gjerdrum Bondelag var best til å verve medlemmer i Akershus i 2023

Gjerdrum Bondelag var blant de ti lokallaga i hele Norge med best medlemsvekst i 2023. Og ble årets vervevinnere i Akershus. Heder og ære ble delt ut på årsmøtet i Akershus Bondelag.

Nes Landbrukslag ble Årets lokallag i Akershus Bondelag

Nes Landbrukslag har utmerket seg med høy aktivitet i hele 2023, og er attpåtil et av få lokallag i Akershus som hadde medlemsvekst i løpet av året. Dermed ble laget kåret til Årets Lokallag på årsmøte ti Akershus Bondelag.

Grøntmøte 2024

Felles grøntutvalg i Østfold og Akershus Bondelag inviterer grøntprodusenter fra hele Østlandet til møte, denne gang med temaene: marked, bærekraft og eierskap. Alle er hjertelig velkomne til Bøndernes Hus i Råde onsdag 3. april kl. 10.00.

Stå-på-prisen til Kari-Anne Svennebye Aanerud

Kari-Anne har brukt utallige timer i telefonen med bønder som trenger hjelp, sa fylkesleder Jens Thori Kogstad da han delte ut Stå-på-prisen på årsmøtet i Akershus Bondelag.

Ny lederduo - her er det nye fylkesstyret i Akershus

Morten Tømte og Helge Randem er den nye lederduoen i Akershus Bondelag etter årsmøtet 2024.

Morten Tømte er ny leder i Akershus Bondelag

Morten Tømte fra Eidsvoll er valgt til ny leder i Akershus Bondelag. Han er opptatt av lønnsomhet for bøndene, å synliggjøre verdiskapinga i landbruket, jordvern og politikerkontakt.

- En får ikke økt matproduksjonen om ikke bøndene tjener penger

Å jobbe for økt sjølforsyning og at bønder skal ha ei inntekt på linje med andre er et sammensatt prosjekt og kan ikke bare vedtas i en stortingsmelding, sa fylkesleder Jens Thori Kogstad i sin tale til nesten 100 delegater og gjester ved årsmøtet i Akershus Bondelag. Les hele talen her.

Kornproduksjon er en kritisk del av landets beredskap og matsikkerhet

Tirsdag 5. mars arrangerte Østfold og Akershus Bondelag Stormøte Korn 2024. Her ble temaer som nytt tallgrunnlag, kornproduksjon som en kritisk del av landets beredskap og matsikkerhet, og veien videre mot årets jordbruksforhandlinger belyst.

Årsmøte 2024 - sakspapirer

Akershus Bondelag avholder årsmøte 14. mars på Vitenparken i Ås. Her finner du sakspapirer og program.

Årsmøte 14. mars: Valgnemndas innstilling er klar

Valgnemnda i Akershus Bondelag innstiller Morten Tømte fra Eidsvoll som ny fylkesleder.

Kornutvalgets innspill løftes inn til regjeringa

Felles korn- og miljøutvalg i Østfold og Akershus Bondelag spilte i vinter inn forslag om å jevne ut inntektsvariasjoner mellom år i gårdsregnskapet. Nå løftes forslag inn til årets statsbudsjett i innspillet fra Norges Bondelag. – Vi er svært glade for at vi blir hørt og lytta til, sier Torbjørg Kylland som er leder i korn- og miljøutvalget til Østfold og Akershus Bondelag.

Sats på framtidas husdyrprodusenter på Hvam!

Det er tidligere vedtatt å bygge grisehus og bygge om kufjøset på Hvam videregående skole. Nå har Fylkesrådet i Akershus innstilt på å utsette byggeprosjektet, på grunn av høye kostnader. Finn en løsning, sier Jens Kogstad, leder i Akershus Bondelag.

Stort engasjement foran jordbruksforhandlingene

I Akershus Bondelag har vi gjennomført 3 regionmøter med 90 tillitsvalgte fra lokallaga og fylkesstyret. Fylkesleder og nestleder i fylkeslaget bidratt med en gjennomgang av viktige temaer foran årets jordbruksforhandlinger.

Startskudd for årets jordbruksforhandlinger!

Nå går startskuddet for innspill til årets jordbruksforhandlinger. Vi oppfordrer alle medlemmer til å komme med innspill til sitt lokallag.

Årsmøte i Akershus Bondelag 2024

Årsmøte i Akershus Bondelag 2024 avholdes 14. mars på Vitenparken i Ås.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere