Nyheter fra Akershus Bondelag

Norgesmester i høsthvetedyrking 2016

Fredag kveld ble norgesmesteren i høsthvetedyrking kåret med påfølgende festmiddag på Thon Hotell Opera i Oslo.

Åpen gård-arrangement på Eidsvoll fikk rekordbesøk

Eidsvoll Landbrukslag gjennomførte nok et vellykket Åpen gård-arrangement på Sandholt gård. I strålende solskinn fikk vertskapet Gunn Bente og Elling Sandholt over 2500 besøkende.

Vidar Kapelrud blir ny organisasjonssjef

Vidar Kapelrud (60) kommer fra jobben som organisasjonssjef i Norsk Landbrukssamvirke.

- Ikke noe løft for norsk matproduksjon

- Dette ser ut som et krevende utgangspunkt for forhandlinger. Det er et tilbud uten visjoner, og som ikke svarer på oppdraget fra Stortinget om et mangfoldig landbruk over hele landet, og å produsere mer mat fra norsk jord, sier Sigurd Enger.

Kornprogrammet: Studietur til Helsingfors, Finland 16.-19. Juni 2016

Nå har påmeldingen åpnet! Begrenset antall plasser. Kornprogrammet i Akershus og Østfold Bondelag arrangerer studietur til Finland for kornprodusenter og andre interesserte.

- Frogn Bondelag kåret til årets lokallag

Årets Lokallag er en utmerkelse som deles ut på årsmøtet i Akershus Bondelag. Prisen skal gå til det laget som i har vært best det siste året. På årsmøtet i 2016 gikk prisen til Frogn Bondelag. Laget har lagt seg på et bra aktivitetsnivå, samtidig som det ivaretar sine ”forpliktelser” i organisasjonen som helhet, oppsummerte fylkesleder Sigurd Enger når han delte ut prisen.

- Rælingen Bondelag vant vervekonkurransen i Akershus Bondelag!

Rælingen Bondelag har vervet best av alle lokallagene i Akershus Bondelag i 2015. Det ble tidlig på året utlyst en vervekonkurranse der det vinnende laget fikk en helaften for styret på et spisested som satser på lokalmat i premie. Rælingen ”bestemte” seg tidlig for å vinne, og det gjorde de også. Laget økte fra 64 -73 medlemmer i 2015, og økningen kom gjennom målrettet verveaktivitet.

Må tilrettelegge for økt bruk av utmarka

- Politikerne må ta større hensyn til næringslivet som er avhengige av å bruke utmarksressursene, sier Erling Aas-Eng, leder i Hedmark Bondelag. Sammen med 18 andre organisasjoner overleverte han en felles rovdyrpolitisk plattform til Energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Kunngjøring av årsmøtet i Akershus Bondelag 2016

Det kunngjøres at årsmøte i Akershus Bondelag er 16.3.2016 på Bogstad Gård i Oslo.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere