Kornprogrammet 2015 - 2017

  • Tips en venn om denne siden

Kornprogrammet er et 3-årig prosjekt for å øke kornproduksjonen i regionen. Prosjektet er finansiert av fylkeskommunen og Fylkesmannen, og retter seg mot alle kornprodusenter i Akershus og Østfold!

bilde

Stormøte korn 2018

- Sentrale politikere som ga gode løfter gjorde møtet svært viktig. Dette er oppsummeringen fra fylkeslederne etter Stormøte korn 2018

askim

Stormøte korn 2018

Årets stormøte korn i Akershus og Østfold Bondelag blir på Ås kulturhus den 1. mars kl.18.30. Det er spennende tider for landbruket med ny regjering og et mulig landbruksflertall på Stortinget utenfor regjeringen.

fangvekster

Fagkveld fangvekster og jordhelse

Fangvekster og jordhelse er i skuddet om dagen. Dyrker vi egentlig planta eller jorda? Bli med på fagkveld i samarbeid med NLR 27. februar eller 5. mars

kornbilde

Fagdag korntørker og kornlager

Onsdag 6. desember fra kl 09.30 til 15.30 på Grønt Fagsenter Hvam. Etter en lang og vanskelig innhøsting er det blitt mer aktuelt enn noen gang og vurdere egen korntørke på gården.

kornbilde

Fagdag korntørker og kornlager

Fagdagen er fullbooket med over 50 deltakere. Det er stor interesse for slike arrangement. Vi vurderer å ha en tilsvarende dag i Follo/Østfold iløpet av vinteren.

korn

Kornskolen 2017

Kornskolen er et grunnleggende kornkurs for de som ønsker å lære om korndyrking. Kurset er åpent for alle! Det blir fem kurskvelder med nytt tema hver kveld, samme program i Østfold og i Akershus. Det er begrenset antall plasser, førstemann til mølla!

korn

Fagdag økologisk korn

Enten du har sans for økologisk korndyrking eller ei kan det være mye nytt å lære! Her er et tilbud om en interessant fagdag om korndyrking 2. november på Ås! Husk påmelding.

tresker

Vanskelig kornhøsting – hvordan skal vi takle det?

To uker med regn midt i innhøstinga skaper betydelige problemer for de fleste kornbønder. Jorda er gjennombløt, og det må renne unna noe før en kommer ut på. Tunge maskiner gir stor skade på jordstruktur på så bløt jord. Skal vi få en brukbar sesong, må alle aktører hjelpe til.

Dette skjer i Akershus Bondelag

Mandag
28
Mai

Styremøte

Olavsgaard
Mandag
28
Mai

Årsmøteutsendingsmøte

Olavsgaard
Mandag
28
Mai

Lokallagsstyresamling 2018

Olavsgaard

Våre samarbeidspartnere