Kornprogrammet 2015 - 2017

  • Tips en venn om denne siden

Kornprogrammet er et 3-årig prosjekt for å øke kornproduksjonen i regionen. Prosjektet er finansiert av fylkeskommunen og Fylkesmannen, og retter seg mot alle kornprodusenter i Akershus og Østfold!

askim

Stormøte korn 2018

Årets stormøte korn i Akershus og Østfold Bondelag blir på Ås kulturhus den 1. mars kl.18.30. Det er spennende tider for landbruket med ny regjering og et mulig landbruksflertall på Stortinget utenfor regjeringen.

fangvekster

Fagkveld fangvekster og jordhelse

Fangvekster og jordhelse er i skuddet om dagen. Dyrker vi egentlig planta eller jorda? Bli med på fagkveld i samarbeid med NLR 27. februar eller 5. mars

kornbilde

Fagdag korntørker og kornlager

Onsdag 6. desember fra kl 09.30 til 15.30 på Grønt Fagsenter Hvam. Etter en lang og vanskelig innhøsting er det blitt mer aktuelt enn noen gang og vurdere egen korntørke på gården.

kornbilde

Fagdag korntørker og kornlager

Fagdagen er fullbooket med over 50 deltakere. Det er stor interesse for slike arrangement. Vi vurderer å ha en tilsvarende dag i Follo/Østfold iløpet av vinteren.

korn

Kornskolen 2017

Kornskolen er et grunnleggende kornkurs for de som ønsker å lære om korndyrking. Kurset er åpent for alle! Det blir fem kurskvelder med nytt tema hver kveld, samme program i Østfold og i Akershus. Det er begrenset antall plasser, førstemann til mølla!

korn

Fagdag økologisk korn

Enten du har sans for økologisk korndyrking eller ei kan det være mye nytt å lære! Her er et tilbud om en interessant fagdag om korndyrking 2. november på Ås! Husk påmelding.

tresker

Vanskelig kornhøsting – hvordan skal vi takle det?

To uker med regn midt i innhøstinga skaper betydelige problemer for de fleste kornbønder. Jorda er gjennombløt, og det må renne unna noe før en kommer ut på. Tunge maskiner gir stor skade på jordstruktur på så bløt jord. Skal vi få en brukbar sesong, må alle aktører hjelpe til.

korn

God til å dyrke høstkorn? Meld deg på!

I samarbeid med NLR-Øst ønsker vi å kåre fylkes- og norgesmester i høstkorndyrking. Grupper, lag, foreninger, firma inviteres til å delta. Påmeldingsfristen er 1. september.

harving i laglig jord

Vårhvetekonkurranse!

Vi kjører en ny runde med konkurranse i korndyrking. Denne gangen blir det vårhvete på ekte gårder i praktisk dyrking og det "fordømte snittet" skal vurderes.

klipp borgeby

Fulltegnet! Studietur med Kornprogrammet til Danmark og Sverige

Kornprogrammet i Østfold og Akershus gjentar forårets suksess med fagtur! Denne gangen blir det tur til Danmark og Sverige med en dag innlagt til den store landbruksmessen Borgeby Fältdager. Borgeby er en landbruksmesse som har mer fokus på agronomi enn de fleste andre, så denne er verdt et besøk.

Dette skjer i Akershus Bondelag

Tirsdag
06
Mars

Styremøte

Onsdag
14
Mars

Årsmøte i Akershus Bondelag

Losby Gods

Våre samarbeidspartnere