Nyheter

Markedsregulering på svin - Møte 9.august

Til tross for en lang, varm grillsesong ligger et rekordstort antall svinekjøtt fortsatt på reguleringslager. Det skyldes flere ting: Økt effektivisering, stagnasjon i salg og mindre eksportmuligheter. Etter siste jordbruksoppgjør har næringen fått anledning til å foreslå en annen måte å regulere markedet på, og hva som må til for å få markedet i balanse før eksportmuligheten blir borte ved utgangen av 2020. Derfor inviterer Hedmark og Oppland Bondelag sammen med Norsvin Hedmark og Oppland til et åpent informasjons- og debattmøte om fremtidas markedsregulering på svin.

Ny kunnskap og ny teknologi – inspirasjonsdag for bønder

Vi ønsker velkommen til en stor kunnskaps- og teknologi-dag på Apelsvoll på Østre Toten, torsdag 16. august. Og sommerens tørkesituasjon blir selvsagt et sentralt tema denne dagen. Blant annet vil Fylkesmannens Landbruksavdeling være til stede for å svare på spørsmål.

Berg halmen! Praktisk info her

Nå er skuronna i gang lengst i sør og for resten av fylket nærmer den seg med stormskritt. Det begynner å haste for de som ennå ikke har ordnet seg med kjøper eller selger, så nå gjelder det å svinge seg rundt og sørge for at all halm som produseres omsettes til dyrefôr! Det er ikke for sent. Nord for oss, i Sør-Trøndelag, er det fortsatt halm tilgjengelig. Og uansett skal den behandles og transporteres, så her følger litt praktisk informasjon om halm samlet.

Stort engasjement på tørkemøter - les foredragsinfo her

700 personer deltok på tørkemøtene som Hedmark Bondelag var med på å arrangere i uke 29. Selv om hovedtema for møtene i stor grad fokuserte på grovfôrmangel som følge av ekstremtørken, inneholdt foredragene nok av annen informasjon til korn-, potetprodusenter og andre tilknyttet landbruksnæringen. Og engasjementet var det ingenting å si på!

Tørken fortsetter

- Det er viktig med solidaritet mellom yrkesbrødre i denne vanskelige situasjonen, sier Kristina Hegge, leder i Oppland Bondelag.

Tørken fortsetter..... NY oppdatering

Det ser dessverre ut som tørken fortsetter, og behovet for informasjon blir stadig større. Ikke alle spørsmål er like enkle å svare på eller gjøre noe med, men heldigvis er det mange som "kaster" seg rundt og gjør tiltak for å bedre situasjonen noe.

Bondelaget samlet landbruksaktører til samordningsmøte om fôrsituasjonen

Bondelagene i Innlandet samlet torsdag landbruksaktører til samordningsmøte for å sjekke ut hva som gjøres og for å enes om ulike tiltak som må settes i gang for å hjelpe tørkeramma bønder framover. Hovedtema var halm og fôrressurs og hvordan vi best mulig klarer å ta vare på og formidle halmen.

Grovfôrmangel og korn som ikke vokser fram

Både flom og tørke gir avlingssvikt. Det kan gå mot en vinter med stor grovfôrmangel og kornet vokser ikke fram. Vi får henvendelser fra bønder som er fortvilet og lurer på hva de skal gjøre, sier fylkesleder Kristina Hegge. Nå har Bondelagene i Innlandet innkalt til et samordningsmøte med myndigheter og andre organisasjoner.

Ingen ulvesvar fra statsråden

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen hadde ingen klare svar å gi de rovdyrramma lokalsamfunnene i Nord-Østerdalen, da han kom på besøk på søndag.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere