Åpent møte om psykisk helse

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Det ble avholdt et åpent møte i Stavanger Forum lørdag 12. oktober om tema psykisk helse i landbruket under Agrovisjon 2013. Møtet ble avholdt i forbindelse med lanseringen av nettsiden GodtBondevett.no, samtidig som verdensdagen for psykisk helse markeres denne uka. Det var over 50 mennesker påmeldt til møtet - mennesker som alle var genuint opptatte av landbruket og psykisk helse for bonden og hans nettverk. Foredragene til de enkelte foredragsholderne finner du ved å trykke på navnene i programmet under

Programmet

 

13:00 – 13:15

Psykisk helse på dagsorden i landbruket, innledning ved leder i Rogaland Bondelag Ola Andreas Byrkjedal

 

13:15 – 13:30

Bondens fem om dagen, generalsekretær Rådet for psykisk helse Tove Gundersen om grep som kan gjøre en forskjell i hverdagen  

 

13:30– 14:00

Når ens største styrke blir en svakhet,psykolog Trond Løkling om psykisk helse i landbruket

 

14:00 – 14:25 Beinstrekk og kaffe

 

14:25 – 14:40

Godtbondevett.no, Norges Bondelag om landbrukets arbeid

 

14:40 – 15:00

Oppsummering og mulighet for spørsmål og diskusjon

 

Møteleder Inger Johanne Sikkeland fra Norges Bondelag

Link til foredragene finner du her

 

 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere