Nyheter

Avspark for jordbruksforhandlingene 2023

Tirsdag 13. desember gikk avsparket for jordbruksforhandlingene 2023 i Buskerud Bondelag. Fylkesleder Håkon Haug Laa ønsket seniorrådgiver i Norges Bondelag velkommen. – Vi er glad for å ha Anders her, dette er en veldig fin start på arbeidet med jordbruksforhandlingene 2023, sier fylkesleder Haug Laa

Inntektsutvalget – Buskerud Bondelag har levert sitt høringssvar

Buskerud Bondelag har behandlet NOU 2022:14 Inntektsmåling i jordbruket. - Utvalget er tydelige på at bøndenes jordbruksinntekt pr. time er lavere enn i resten av samfunnet, og at driftsresultatet i snitt ikke gir markedsmessig avkastning til både arbeid og kapital. – Dette er det viktigste å ha med i vårt videre arbeid når regjeringa skal følge opp Hurdalsplattformen som slår fast at inntektsgapet skal tettes. -Nå skal vi jobbe knallhardt for at inntektsløftet skal gjennomføres, fylkesleder Håkon Haug Laa.

Det er jeg som eier grunnen!

Hvilke rettigheter, plikter og muligheter har man som grunneier når myndighetene banker på? Nærmere 60 grunneiere deltok på grunneierkurs, som Buskerud Bondelag arrangerte på Sundvolden.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere