Nyheter fra Akershus Bondelag

Har du husket å melde deg på til kåring av bygdeutviklingsprisen?

Innovasjon Norge deler hvert år ut 50.000 kroner til en landbruksbasert virksomhet som har fremhevet seg på ulike områder innen hvert fylke. Den fylkesvise vinneren går videre til den nasjonale kåringen der premien er 200.000 kroner. Påmeldingsfrist går ut på fredag!

Vern gjennom bruk, floskel eller virkelighet?

En halv million bygninger står tomme i norsk landbruk. Er det virkelig slik at det ikke er bruk for dem? Representerer denne kulturarven bare utgifter og ingen inntekter, bare sorger og ingen gleder? I Breidablikk 14. juni fortsetter vi der vi slapp før jul, og setter fokus på bygningsarven i landbruket.

Uten bonden ingen mat

"Så enkelt kan det sies, og så alvorlig er matvaresituasjonen sett ut fra tre ting: Klimaendringer, folketallet i verden øker, særlig på grunn av økt levestandard i østlige land, og matproduksjonen har stagnert, sier bonde Lars Halvor Stokstad

230 Akershusinger på demonstrasjon i Oslo

Mandag stilte over 230 av våre medlemmer i Akershus opp i stordemonstrasjonen i Oslo. Mer enn 15 traktorer fra nærområdet stilte i tillegg. Her kan du se bilder fra demonstrasjonen.

Opptog for norsk matproduksjon

Opptog for å markere ønsket om økt norsk matproduksjon og misnøye med Regjeringens tilbud i jordbruksforhandlingene.

Se bilder

Det er lagt ut bilder fra aksjoner i forbindelse med bruddet under -Bildeserier- som du finner i venstre marg.

Blokaden på Bjølsen er stoppet

Blokaden ble stoppet i dag tidlig kl. 07.00.

Blokkering av matmelanlegg i Oslo

Fase 2 av aksjonsplanene til Norges Bondelag er en blokkering av de fire matmelanleggene i Norge, og en aksjon hvor vi ber medlemmene kjøpe litt ekstra brød for å markere at det slett ikke er sikkert at man finner norske varer i hyllene

Bøndene blokkerer

- Norsk mat er ingen selvfølge, vi vil synliggjøre at det ikke er opplagt at det er mat i butikkene, sier Odd-Einar Hjortnæs.

Bønder i hele Akershus

har i dag gjennomført punktmarkeringer for å vise misnøye med statens tilbud i jordbruksoppgjøret. Her er noen bilder fra punktaksjonene som er gjennomført i løpet av dagen og linker til presseoppslag.

Bønder i hele Akershus vil mandag markere misnøyen med regjeringens tilbud

Regjeringa satser ikke på norsk matproduksjon! Landbrukets organisasjoner har brutt forhandlingene. - Vi kan ikke ta ansvar når ikke Stortinget blir tatt på alvor.

Pressemelding: Regjeringa tar ikke ansvar for å øke norsk matproduksjon

Landbrukets organisasjoner har brutt jordbruksforhandlingene og avvist regjeringas tilbud. – Bondelaget kan ikke ta ansvar for en jordbruksavtale som ikke tar Stortingets vedtak om økt matproduksjon på alvor, understreker Odd – Einar Hjortnæs, fylkesleder i Akershus Bondelag.

Den store matbløffen

Et nytt blikk på landbruket. Det er liten grunn til å hetse norske bønder. Se i stedet nærmere på dem som tjener milliarder på norsk mat - de store dagligvarekjedene. Jordbruksoppgjøret er i gang. Det høres ulidelig kjedelig ut, men er viktig for hver eneste borger og forbruker. Oppgjøret har ikke bare med bøndenes lommebøker å gjøre, men maten du har på bordet.

Jordbruksoppgjøret: Tilbudet legges frem i dag - onsdag 9. mai

Staten legger fram sitt tilbud til jordbruket onsdag 9. mai. Tidspunkt blir opplyst senere. Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukerlag overleverte den 27. april jordbrukets krav i samband med årets jordbruksforhandlingar. Forhandlingene skal være avsluttet 16. mai.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere