Nyheter fra Akershus Bondelag

Fet jordbruksforening møtte politikerne i kommunen

Budskapet var enkelt: Ikke bygg ned dyrket mark – vi ønsker fortsatt kortreist mat.

God påske

Gjerdrum Bondelag har fått hjelp av barna på kulturskolen til å dekorere påskehilsen langs veien. Dette gir god påskestemning! Vi benytter anledningen til å ønske alle en riktig god påske! Kontoret vil være stengt i påskeuken.

Påskefrokost på Gamle Raadhus

Akershus Bondelag inviterte fylkespolitikere og stortingsbenken i Akershus på frokost på Gamle Raadhus restaurant i forbindelse med påskeaksjonen den 27. mars.

Strid om gårdssalg i Asker

Politikerne har gitt grønt lys for at et aksjeselskap skal få kjøpe gården med bygninger og jorder for hele 25 millioner kroner. Det får bøndene til å reagere.

Fagmøte korn på Holstad

Kornutvalget i Akershus- og Østfold Bondelag, fylkesmannen i Østfold og fylkesmannen i Oslo og Akershus inviterte forrige uke til fagmøte korn på Holstad. med over 80 oppmøtte må man si at temaet "suksess med tørking og lagring av eget korn" traff godt. Her finner du presentasjonene fra møtet.

Øko-mat øker salget

Det ble solgt økologisk mat for over en milliard kroner i Norge i fjor. Salget økte med 10 prosent i forhold til året før.

Nannestad og Gjerdrum Bondelag inviterer til vårmøte 29. mars kl. 19.00

Møte finner sted på Kringler gård i Nannestad og dette er et "kick off" møte før våronna

Montèr Eidsvoll inviterer alle medlemmer av bondelaget til arrangement i Skinnstudumpa på Dal i kveld

Her informeres det bl. a. om vår gunstige rabattavtale med Agrol, som nå kan komme deg til gode!

- Det er en gjensidig avhengighet mellom bønder og næringsmiddelindustri.

” 90 % av befolkningen bekrefter i meningsmålinger at de ønsker et norsk landbruk på dagens nivå. Dette er meget stor oppslutning. Men hvorfor gjenspeiles ikke dette i kommentariatet i Oslogryta, riksmediene og i eliten i norsk politikk ?”, spurte en enstemmig gjenvalgt fylkesleder Odd–Einar Hjortnæs og som understreket denne avhengigheten i sin tale til årsmøtet i Akershus Bondelag.

Noen kommer og noen går

Odd-Einar Hjortnæs fra Asker er gjenvalgt til leder i Akershus Bondelag, mens Sigurd Enger fra Nordre Høland er valgt til ny nestleder.

Stå-På pris til Søndre Høland landbrukslag

Akershus Bondelag deler hvert år ut en "stå-på" pris på sitt årsmøte. I år ble den gitt til Søndre Høland Landbrukslag for godt lokallagsarbeid.

Årsmøte i Akershus Bondelag

”Stort behov for investeringsmidler” mener Akershus Bondelag, det er betydelig investeringsetterslep i landbruksnæringa. I sitt innspill til jordbruksforhandlingene 2012 peker Akershus Bondelag på muligheten for å bruke en fondsordning for å øke investeringstakten. Dette og mer til blir tema på årsmøtet 15. mars.

Fagmøte Korn

Suksess med tørking og lagring av eget korn – hva krever det, og gir det meg mer penger ? Fagmøte 21. mars 2012 kl. 18.00 - 22.00.

NM i havredyrking

Dyrker du havre? Norske bønder inviteres nå til å melde seg på en konkurranse hvor man skal dyrke mest og best mulig havre til lavest mulig pris.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere