Nyheter

– Stor investeringsvilje blant bøndene i Vest-Agder

– De siste årene har det blitt satset og gjennomført store investeringer innen melk, sau og storfekjøtt. Dette er positivt, sier Haugum, som mener investeringsviljen er et uttrykk for framtidstro i landbruket i Vest-Agder.

– I Aust-Agder skaper jordbruket mest verdi ved kysten

Gode klimaforhold og godt jordsmonn er forklaringen, ifølge landbruksdirektør i Aust- og Vest-Agder, Tore Haugum. Samtidig er nedbyggingspresset størst i disse områdene.

Oppsnakking betaler ingen regninger

Oppsnakking er selvsagt en god ting, det gjør livet enklere, men man kan ikke oppsnakke seg bort fra økonomiske realiteter. Ingen av dem jeg handler av godtar betaling i fagre ord.

Travle dagar for Bondelaget

Bak oss ligg ei rekordstor landbruksmesse, Naturligvis 2017, på Evjemoen. Framføre oss ligg Dyrsku i Lyngdal og marknadsdagar på Brokelandsheia. Snart er det Stortingsval. Grøda skal i hus - og snart skal spelsauen heim frå fjellbeite. Bondelaget er hjarteleg tilstades kor godtfolk samlast. (foto: øystein moi )

Velkomen på Åpen Gård

Fyrstkomande sundag brakar det laus med nye spanande arrangement i regi av dei lokale bondelaga i både Aust-Agder og Vest-Agder. Åpen Gård er ein festdag for både store og små. Nærkontakt med både Dagros, Blakken, Pelle Kanin og John Deere. Minnerike dagar. Gode opplevinger. (foto: øystein moi )

Ny rekord - Naturligvis 2017

Mat - og landbruksmessa Naturligvis 2017 er historie. På slagmarka, på slettene nord i den gamle militærleiren på Evjemoen, er det berre smular att etter ei særs vellukka helg. I dag er det småfuglane som held fest. For kvarandre.

Folkefest på Evjemoen

Laurdag ettermiddag - og Naturligvis 2017 er i full gong. Vergudane er på godlag. Utstillarane skryter av det beste messeområdet på heile Sørlandet. Publikum i tusental strøymer til stemneplassen, og det vert truleg rekord i billettluka. Dette er garantert den beste landbruksmessa som nokon gong er skipa til i Indre Agder. Norsk matproduksjon er i skotet som aldri før. ( foto: øystein moi )

Klimasmart samling på Evje

Sammen med miljøstiftelsen ZERO inviterte fylkesbondelagene i Agder fredag til seminaret "Klimasmart bruk av drivstoff i landbruket". Kort konklusjon: Flere gode muligheter finnes, når miljøvalg blir lønnsomme.

Eit kalenderår - på fire minutt

Den unge skulemeisteren, og småbrukaren, Tommy Dale frå Moisund, er ein ihuga fotograf. Kvar einaste veke, i eit heilt kalenderår, sveiva han i gong filmopptakaren heime i gardstunet. Resultatet ser du her. Eit kalenderår på fire minutt. Eit komplett årshjul. Dramatisk. Nært. Ekte.(foto: øystein moi )

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere