Nyheter

Årsmøte for bondelaga på Agder

Dei aller fleste lokallaga var representert i tingsalen då bondelaga på Agder skipa til årsmøte i Kristiansand, måndag den 20. mars. Frå Norges Bondelag møtte 2. nestleiar Brita Skallerud - og frå Bygland Bondelag møtte heidersmannen Jørund Upsal. (foto: øystein moi )

Frisk satsing, ny leiar - og langsiktig planleggjing

Den regionale samyrkjeorganisasjonen, Landbrukets Dag SA, arrangerer kvart einaste år den populære mat - og landbruksmessa "Naturligvis" på Evjemoen. Med eit årvisst publikumsframmøte på om lag 10 000 gjestar så er dette, utan atterhald, det største utstillingsvindauge for landbruksnæringa på Agder. (foto: øystein moi )

Mat, landbruk og bønder

Mat, landbruk og bønder fær større merksemd i samfunnet enn på svært, svært lenge. Forbrukarane er meir enn nokon gong opptekne av stuttreist mat, god dyrevelferd - og levande lokalsamfunn. Politikarane omtalar norsk matproduksjon med vyrdnad - og med andakt i røysta. Kor finn me t.d. KrF i dette landskapet ? (foto: øystein moi )

Fokus på vipa i Aust-Agder i 2017

Slåtten tar livet av en del unger som søker beskyttelse i høyt gras. Her vil en vipevennlig slått der man begynner i midten og slår seg utover i jordet, være et virkningsfullt tiltak. (foto: Rolf Jørn Fjærbu )

Leiarskifte i Aust-Agder Bondelag

Det heile vert avgjort i samband med årsmøtet den 20. mars. Valnemda, under leiing av Åse Ingebjørg Flateland, meiner at Knut Erik Ulltveit frå Gjerstad er rette mannen til å take over leiinga av fylkeslaget. (foto: øystein moi )

Med lua i handa

Det er noe rart i landbruket. Når det gjelder årsverk og nedlagte arbeidstimer har vi absolutt ingenting å skjemmes over, og mens andre private bedrifter flytter fredagskaka til torsdagen tar vi den på søndagen. ( foto: øystein moi )

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere