Nyheter

Klart for Åpen Gård 2017

Årets Åpen Gård-dato er søndag 27. august. Men noen steder blir det Åpen Gård allerede før sommeren. Her kan du se hele oversikten. På Agder er det gjort avtale om ni forskjellige arrangementer. Her kan du se hele oversikten. ( foto: øystein moi )

Birte Usland fortsetter i sentralstyret

I valgnemndas innstilling til nytt styre i Norges Bondelag, er Lars Petter Bartnes innstilt som leder for Bondelaget. Valg av nytt styre skjer på årsmøtet til Norges Bondelag i Sarpsborg 14.-15. juni. Birte Usland, fra Marnardal, fortsetter som medlem av sentralstyret

Landbruksopprøret 2017

Det vert sjølvsagt lagt merke til når meir enn 4000 bondevener frå heile Noreg marsjerer opp sjølvaste paradegata i Oslo, Karl Johan, og slær leir på grasvollen framføre Stortinget. Einskilde stortingsrepresentantar våga seg ut for å helse på møtelyden. Andre gøymde seg bak gardina, inne i tingsalen.

Dagen då bondehæren tok sete i kommunehuset i Iveland

Mykje fintfolk var samla på kommunehuset i Iveland denne fyrste arbeidsøkta etter sjølvaste grunnlovsdagen. Dette var dagen då bondehæren på Agder møtte både ordførar, fylkesmann, og ein fin bukett med skriftlærde byråkratar frå fylkesadministrasjonen. Ingen av desse er no det minste i tvil om kvifor det vart brot i jordbruksforhandlingene.

Takk til Tove og Tor Arne Liland

De gjør et fantastisk rekruttreingsarbeid hjemme på gården i Sirdal - Tor Arne og Tove Liland. Hvert eneste år inviterer de 3. klassingene fra skolen i bygda til gårdsbesøk. En festdag for både store og små. ( alle foto: privat )

Kva er det eigentleg regjeringa vil ..

Mange viktige - og heilt avgjerande landbrukspolitiske saker kom på bordet då Norges Bondelag, representert ved generalsekretær Per Skorge, deltok i den offentlege høyringa kring endring i konsesjonslova.

Tek sete kring forhandlingsbordet

Representantar frå jordbruket - og frå staten tek no sete kring forhandlingsbordet. Det er liten tvil om at staten sin forhandlingsleiar no bør grave ekstra djupt i lommeboka.

- Ingen vilje til å følge Stortinget

- Regjeringa viser ingen vilje til å følge opp Stortingets vedtatte landbrukspolitikk og svarer ikke på de største utfordringene i norsk landbruk, sier lederen i Norges Bondelag.

Stor interesse på Agder

Norges Bondelag vil gjennom Åpen Gård gi folk gode opplevelser og spre kunnskap om norsk landbruk. Hvert år arrangerer lokale bondelag Åpen Gård på gårder over hele landet.På Agder er det nå til sammen åtte lokallag som har meldt at de vil arrangere Åpen Gård i 2017.

Tor Erik Leland, med eit skrått blikk på landbruksministeren - og på sørlandsbonden

Nei, det er ikke bare de største gårdene som forsyner Norge, det er snarere de mange små. Og vi er faktisk ikke små bare på trass og fordi vi ikke vet bedre. (foto: øystein moi )

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere