Nyheter

Med kyrelort i tankane

I oktober starter TINE å fylle biogass fra egne melkekuer på nye transportbiler. Biogassen er produsert av Greve Biogass i Vestfold, som tar imot kumøkk fra 1400 kyr og blander dette med husholdningsavfall.

Samhald gjev styrke

Medan Sørlandet er i ferd med å tørke opp etter den verste haustflaumen i manns minne, er samstundes tida mogen for å tenkje på korleis ein skal takle liknande utfordringer i framtida. "Tryggere sammen" er eit kursopplegg som brått vart svært aktuelt. (foto: øystein moi )

Flommene på Sørlandet - hva nå

Etter storflommene som har rammet store deler av Agder de siste ukene har trolig mange av våre medlemmer fått skader av stort eller mindre omfang. Vi har fått bistand fra Bondelaget sentralt til å utarbeide denne kortfattede informasjonen om aktuelle erstatningsordninger.

Rekruttering, kameratskap, sosialt samvær - og pylser på bålet

Ein strålande fin haustdag midt i vakre Setesdal. Dei aller fyrste kuldegradane hadde teke tak i kvikksylvet denne morgonen - og ute på tunet hjå KVS Bygland var det eit yrande folkeliv. Ungodmskuleelevar frå heile dalføret, 102 i talet, var på vitjing hjå naturbrukselevane på Bygland. (foto: øystein moi )

Informasjonsmøter om skader etter flom

Store nedbørsmengder og påføgende flom i flere vassdrag i landsdelen har medført til dels store materielle skader. Med informajonsmøtene ønsker vi å informere grunneiere og andre som måtte være berørt av flomskader om Naturskadeordningen.

Varige skadar etter flaum

- Regjeringa må løyve meir pengar til å førebyggje dramatiske flaumsituasjonar, seier Bondelags-leiar Lars Petter Bartnes etter besøket hos flaumramma kollegaer på Agder.

Ein triveleg møtestad - eit viktig utstillingsvindaug

Ei uhøgtideleg telefonrunde til nokre av utstillarane som var tilstades på "Naturligvis 2017" på Evjemoen ber bod om ei særs vellukka messe. Ein sosial møtestad, ein viktig salgsarena - og eit vidope utstillingsvindaug for lokalt og regionalt næringsliv. Mat og landbruk medrekna. Åse Ingebjørg Flateland (bilete)var hjarteleg tilstades. (foto: øystein moi )

Etter flommen: Naturskadeordningen

De voldsomme nedbørmengdene som har falt over Agderfylkene denne helga har gjort mye skade. Bondelaget gir her informasjon om Naturskadeordningen, som vil være relevant for mange.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere