Nyheter

Erfaringssamling etter fôrkrisen 2018

15. februar var landbruksnæringen i Agder samlet på Fylkeshuset i Kristiansand for å dele erfaringer fra tørkesommeren 2018.

Våren er en spennende tid i vår bransje

Fylkeslederen i Aust-Agder Bondelag, Knut Erik Ulltveit, er en travelt opptatt mann nå om dagen. Mer engasjert enn de fleste, og med et våkent blikk fram mot de kommende jordbruksforhandlingene. Ulltveit har sendt oss noen tanker. Tanker fra førersetet i en velbrukt og nedstøvet gårdsbil. På vei mellom to møter. Midtvegs mellom Fylkesmannen og Agderkontoret.

Leverer 250 tonn med tidligpoteter hvert år

Tom Sigurd Dokkedal er potet - og grønnsaksbonde, sentralt plassert i Reddal. Midt i det som truleg er det beste matfatet i heile Aust-Agder. Ein triveleg kar som jamnleg reiser til varmare strok når batteria, og lekamen for øvrig, treng lading og påfyll.

Foreslår over 30 klimaløsninger for jordbruket

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har foreslått over 30 forslag til klimaløsninger for jordbruket. Innspillet er et ledd i forhandlingene om en frivillig klimaavtale for jordbruket og ble overlevert regjeringa i et møte mellom partene.

Bli med på Åpen Gård

Påmeldinga for lokallag som ønsker å arrangere Åpen Gård er nå åpnet. Åpen Gård er Bondelagets største nasjonale arrangement og vår viktigste fellesdugnad for å bygge kunnskap om norsk landbruk.

Jordbruksoppgjøret 2019 – Gode innspill fra Agderpolitikere

- Fylkesbondelagene i Agder har gitt konkrete innspill, og det gleder oss å se at politikerne i begge fylker i stor grad har vært enige og tatt våre innspill videre

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere