Nyheter

Eit lite tilbakeblikk på det vanskelege året 2018: - Me må finne løysinger, ikkje berre syte og klage

Siste måndagen i september. Dagen før elgjakta - huskatten ligg på trammen og kosar seg i haustsola. Bøndene på Holt bruker denne flotte dagen til å få grøda i hus. Tredje - og siste slåtten i dette katastrofeåret 2018. Kristian Foss serverer kaffe og Fyrstekake. Ein umåteleg positiv og triveleg kar.

KrF sikrer viktige deler av landbrukspolitikken

Den ferske regjeringsplattformen mellom FrP, Høyre, Venstre og KrF understreker betydningen av et velfungerende importvern, jordbruksavtaleinstitutt, markedsregulering og en eiendomspolitikk som sikrer en selveiende bonde.

Mi har det greit - på Sørlandet

Sørlandssamlinga feira denne helga sin 40. åremålsdag. Lat det vere sagt med ei einaste gong - jubilanten er sprekare enn nokon gong. 300 bønder - og bondevener stadfesta jubileet på ein framifrå måte. Bondehæren okuperte heile Scandic Hotell i Sørlandsparken. Ingen kan feste slik som etniske sauebønder og ihuga mjøleprodusentar. Jau forresten , me kan sjølvsagt ikkje unnlate å nemne grisebøndene - dei er i ein heilt eigen divisjon.

Tanker ved inngangen til et nytt og ubrukt år

Knut Erik Ulltveit ser inn i glasskula og er heilt klar på at året vi nå går inn i blir både spennende og utfordrende for næringa vår. Den politiske situasjonen, på nasjonalt nivå, er i skrivende stund uavklart. Vi skal snart inn i en lokal valgkamp - og jordvernet må så avgjort få en sentral plass når det nå bygges ny E 18 gjennom fylket vårt.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere