Nyheter

Vaksinering mot ringorm –anbefalinger fra RingiROG

Vaksinering mot ringorm er ett viktig tiltak i bekjempelsen og er obligatorisk (pålagt) ved sanering. Fra og med juli 2021 pålegges besetninger å vaksineres i tre år, mot ett år tidligere. Formål med dokumentet er å gi klarere veiledning for bruk av vaksine mot ringorm for kontroll av bekjempelse av ringorm hos storfe i Rogaland.

Du skal ikkje sette hykkas på bonden

Det var til tider tempererte tilstander på scenen under Rogaland Landbrukspark sin konferanse om moglegheiter for omstilling og vekst i Rogalandslandbruket på fredag.

Landets viktigaste litteraturfestival

4. og 5. september brakar Jorddøgn laus – den einaste litteraturfestivalen om jord og dei som driv den. Har du ikkje lest programmet? Det finn du her!

Ei klype salt frå Sveits

Eit felles utgangspunkt for debatten. Dette var eit av fleire tema då Arbeiderpartiet sin listetopp, Hadia Tajik, vitja Rogaland Bondelag i går.

Vikeså, Varhaug og Vedum

Det vart gode samtalar og flammande innlegg frå engasjerte bønder, då Senterpartiet vitja Vikeså og Varhaug.

Jordbrukspolitisk fagdag med ungdomskandidatane

Rogaland Bondelag og Rogaland Bygdeungdomslag inviterte ungdomskandidatane til stortingsvalet ut på ein jordbrukspolitisk fagdag.

Vil ha politisk støtte til landbruksløft

Kraftig inntektsvekst er avgjørende for å utvikle framtidas landbruk. – Et samla landbruk ber politikerne i årets valgkamp om et landbruksløft, sier Bjørn Gimming, leder i Norges Bondelag.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere