Nyheter

Brennende engasjement for landbruket

I hele Hedmark var det tirsdag et flammende engasjement for landbruket. Varselbål ble tent for å advare om faren som ligger i regjeringens forslag til jordbruksmelding. Vang Bondelag tente på en megahaug med kvist ved Vien-krysset, og fikk blant andre Hamar-ordføreren på visitt.

Forlikspartiene skaper mer uro

-Vi er skuffa over forlikspartiene. De tør ikke stille krav til Helgesen, og skaper dermed mer uro rundt ulvesaka. Det sier rovviltansvarlig i Norges Bondelag, Einar Frogner.

Vi tenner bål for landbruket i Hedmark

Tirsdag 31. januar tennes varselbål over hele Hedmark som et faresignal om hva som vil være konsekvensene hvis regjeringens jordbruksmelding blir vedtatt. Meldinga innebærer sentralisering, liberalisering og en svekkelse av den norske landbruksmodellen.

Vi tenner bål for landbruket i Oppland

Tirsdag 31. januar kl 15 tennes det bål rundt om i fylket. Bålene er et varsel om fare. En fare for at Regjeringen skal føre landbruket i helt feil retning. Her er en foreløpig båloversikt.

Fakkeltog for en demokratisk ulveforvaltning

Bli med til Oslo 30. januar for å kreve politisk handling i ulvesaken! Meld på til busstransport her. Faklene tennes kl 19!

Vi må bli best på det vi kan bli gode på!

Fylkesleder Trond Ellingsbø holdt innlegg i Norges Bondelags representantskapsmøte i går. Jordbruksmeldingas ensidige fokus på billigst mulig jordbruk henger ikke på greip.

Viste ingen tegn til forsoning

Beitenæringa er uten tillit til ulveforvaltningen etter at ulvejakta ble stoppa. Stormarkeringen foran Stortinget i dag synliggjorde den massive motstanden.

Ulvevedtak - ikke til å leve med!

Vi reagerte med sjokk og vantro på Helgesens nei til lisensfelling av inntil 32 ulv i 4 ulverevir i Hedmark. Det skriver fylkesleder Trond Ellingsbø i et leserinnlegg til avisene.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere