Nyheter

- Yrket som bonde må ikke bli et hinder for å få barn

(21.03.2021) Møre og Romsdal Bondelag har sendt inn konkrete innspill til årets jordbruksforhandlinger til forbedring av velferdsordningene i forbindelse med svangerskap og fødsel. I dag er dette komplisert og mangelfullt. - Yrket som bonde skal ikke være et hinder for å få barn. Slik er det til en viss grad i dag, påpekes det.

Vil ha ekstraordinære uttak av jerv

(15.03.2021) Møre og Romsdal Bondelag krev i eit brev til Miljødirektoratet ekstraordinære uttak av jerv vinter/vår 2021. Fylkeslaget gir uttrykk for bekymring om at lisensfelling som verktøy ikkje strekk til.

- Inntekta må opp

(10.03.2021) - For å sikre rekruttering, og for å løfte inntektsmulighetene i næringen, må inntektsgapet mellom jordbruket og andre grupper i samfunnet reduseres, skriver styret i Møre og Romsdal Bondelag i sin uttale til jordbruksforhandlingene 2021.

Kongshaug gjenvalgt, Berget ny nestleder

(06.03.2021) Konrad Kongshaug, Averøy, er gjenvalgt som fylkesleder og Anna Håland Berget, Rauma, er valgt til ny nestleder i Møre og Romsdal Bondelag.

Kari Redse Håskjold æresmedlem

(06.03.2021) Kari Redse Håskjold fra Volda ble på fylkesårsmøtet 5. mars utnevnt til æresmedlem i Møre og Romsdal Bondelag.

- Vi må tørre å stille hardere krav

(06.03.2021) Fylkesleder Konrad Kongshaug sa i sin tale til fylkesårsmøtet at vi må tørre å stille hardere krav til hvordan vi bruker våre arealer både til dyrking av planter til for og menneskemat rundt om i hele landet.

Molde Bondelag kåret til Aktivt Lokallag

(06.03.2021) Molde Bondelag ble på Teams-fylkesårsmøtet 5. mars kåret til Aktivt Lokallag i Møre og Romsdal Bondelag.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere