Steigen Bondelag har kåret sine bondevenner

Av Linda Nordlie,
  • Tips en venn om denne siden

Den 10. april markerte Steigen Bondelag Bondevennkampanjen på Steigen Vertshus

Norges Bondelag arrangerer en nasjonal Bondevennkampanje og alle lokallagene i Bondelaget er oppfordret til å utnevne lokale Bondevenner. En Bondevenn er en person som medlemmene i det lokale Bondelaget ønsker å hedre for sine positive holdninger til landbruket.  Steigen Bondelag fikk inn 20 forslag på aktuelle Bondevennkandidater. Av disse var det 9 stykker som ble kåret til Bondevenner i Steigen. Årets Bondevenner ble Tone Heggen Eriksen, David Norheim, Tore Hekneby, Fred Eliassen, Rachel Katrine Aalstad, Eva Hanssen, Ellen Knutsen, Magne Aspevold og Andor Normann.

Bondevennene fikk t-skjorte, diplom og brosjyrer om Norsk landbruk.  I tillegg fikk de servert kaffe og marsipankake. 


Ni personer ble kåret til Bondevenner av Steigen Bondelag. Foran fra venstre Tone Heggen Eriksen og Ellen Knutsen. Bak fra venstre David Norheim, Rachel Katrine Aalstad, Fred Eliassen, Ellen Hanssen og Tore Hekneby. Magne Aspevold og Andor Normann var ikke til stede under prisutdelingen.

To helgelendinger i styret til Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt John-Erik Skjellnes Johansen fra Dønna til styrerepresentant i organisasjonen. Merethe Sund fra Sømna ble valgt inn som nytt styremedlem i Norges Bondelag.

Erstatning for avlingssvikt

Erstatning for avlingssvikt er betinget av at foretaket kan dokumentere sammenheng mellom skaden, klimatiske forhold og avlingssvikt.

Våre samarbeidspartnere