Nyheter

Reiser debatt om NLR-omorganiseringa

Nestleiar i M&R Bondelag, Gunnhild Overvoll, seier i eit intervju med bladet "Bondevennen" at ho gjerne skulle sett at fylket Møre og Romsdal kunne samle seg under ei rettleiingsteneste. Fylkesmannen oppmodar bøndene sine organisasjonar til å samarbeide betre lokalt og regionalt.

Levende Landbruk – Midtnorsk Landbrukskonferanse

Organisasjonene i landbruket i Midt-Norge trommer sammen til felles møte og kursdager på Scandic Hell, Stjørdal, 12. og 13. november. Det ventes opp mot 500 tillitsvalgte og vanlige bønder disse to dagene til det Midtnorsk Samarbeidsråd først kalte bondestevne, men nå har fått navnet Levende Landbruk – Midtnorsk Landbrukskonferanse.

- Bøndene må bevare tilliten i folket

- Det hjelper ikke om Bondelaget har all verdens påvirkningskraft inn mot myndighetene, hvis folk flest snur norsk landbruk ryggen, sa Kari Gåsvatn på fagseminaret på Dyregod-dagane. Det kan fort skje hvis ”sannheter” som presenteres blir avslørt som usanne. For eksempel idyllen på melkekartongen. At den ikke stemmer med virkeligheten.

Jordvern: - Nei til bit for bit

(ROMSDALS BUDSTIKKE): Kampen for den mest produktive matjorda, trappes opp. – Vi frykter at den beste matjorda tas bit for bit, sier Pål Farstad i Venstre. Sist uke var Farstad i Rauma. og diskuterte jordvern med Stig Brøste og Anders Øverbø fra Bondelaget.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere