Nyheter

Bondelaget på Matfestivalen

Den norske matfestivalen i Ålesund har overlevd koronaen. Og Bondelaget er med! Sjå glimt frå festivalen og få eit kort referat frå den politiske matpraten her.

Kvotefri jakt på hjortekalv innvilga

Svaret frå Miljødirektoratet er klart. Her finn du oversikt over kommunane som har fått innvilga kvotefri jakt på hjortekalv jaktsesongen 2022/2023.

Utvider lisensfellingsperioden for jerv

Norges Bondelag er svært positiv til at regjeringen har vedtatt å utvide lisensfellingsperioden for jerv fra 20. august til 15. februar. Dermed starter jervejakta i Sør-Norge samtidig med villreinjakta.

Ekstrautbetaling av tilskudd på vei

Landbruksdirektoratet planlegger å utbetale ekstra tilskudd i to omganger i september. Forutsetningene for å drive matproduksjon er tøffe, og dette er strengt nødvendig kompensasjon som Bondelaget har jobbet lenge for.

Dokumenter skadene

En svært regntung og kald sommer har preget spesielt Vestlandet og Nord-Norge. Mange bønder blir rammet med dårlige avlinger. Dokumenter skadene og meld ifra til Landbrukskontoret.

Besøk frå Norges Bondelag

I store delar av landet har sommaren vore prega av uvanleg mykje regn. I Møre og Romsdal er situasjonen alvorleg med tanke på matproduksjonen.

Ny strømstøtteordning vedtatt: Søknadsskjema er nå lagt ut

Skjema for strømstøtte for jordbruksforetak, veksthus og vanningslag er nå lagt ut hos Landbruksdirektoratet. For å motta strømstøtte for perioden april 2022 til og med juni 2022, må søknadsskjema sendes innen 30.september.

Utsett frist for spreiing av husdyrgjødsel til 17. august

Svært mykje regn i sommar gjer at fristen for spreiing av husdyrgjødsel i Regionalt miljøprogram (RMP) vert utsett til 17. august.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere