Selvoppnevnt ”parkeringsdirektør” Jon Skuterud Tveiten og leder i Hole landbrukslag Per Hafnor kunne fortelle at trafikken hadde begynt tidlig og at enkelte hadde kommet allerede et kvarter før arrangementet åpnet.

Bilde: Leder i Hole Landbrukslag Per Hafnor og Jon Skuterud Tveiten

 

Leder i Norderhov Sogneselskap Ottar Riis Strøm kunne fortelle at bondebuttons hadde gått unna som varmt hvetebrød, og mange hadde vært innom. I bakgrunnen rullet filmen med informasjon om landbruket på Ringerike og her kunne publikum få en titt både i grisefjøs, sauefjøs og kufjøs.

Bilde: Ottar Riis Strøm

 

Vårsleppet på Felleskjøpet i Hønefoss har blitt en tradisjon og mange møter opp år etter år. Her er et mangfold av aktiviteter med dyr av ulike slag, både kalver, hester, lama og sau kunne nysgjerrige unger titte på – og selvfølgelig bedrive den populære aktiviteten hopp i høyet. Mange prøvde seg også på hesteryggen.

For de som er interessert i traktorer og maskiner  manglet det heller ikke ting å titte på. Landbrukslagene hadde også laget informative plakater om hva de forskjellige redskapene brukes til.

 

Flere lokalmatprodusenter var på plass, og solbærgutta fra Røyse var som vanlig på plass med sin smakfulle solbærsaft. Serveringen skortet det heller ikke på i år, Hadeland Viltslakteri var på plass med slag av blant annet elgburgere og 4H sto for matsalget i serveringsteltet.

Vårsleppet på Felleskjøpet i Hønefoss er en flott arena hvor alle kan få et lite innblikk i landbruket i distriktet.