Startskudd for fjøsbygging på Buskerud landbruksskole

Av Wenche Henriksen Redzepi,
  • Tips en venn om denne siden

Avdelingsleder naturbruk Ole Johnny Krokmogen, fylkesordfører Roger Ryberg, rektor Knut Erik Hovde og nestleder i Buskerud Bondelag Steffen Green etter avduking av grunnsteinen

Torsdag 05.12. inviterte rektor ved Buskerud videregående, Knut Erik Hovde, til en markering av oppstart av byggeprosjektet for nytt fjøs på Buskerud landbruksskole.- En gledens dag, sa fylkesordfører i Buskerud, Roger Ryberg som foretok den offisielle avdukingen av grunnsteinen.

Velkommen til fjøset

Rektor Knut Erik Hovde ønsket velkommen til «fjøset», som foreløpig består av en grunnstein, men prosjektet er nå i gang.  -Da jeg begynte som rektor fikk jeg beskjed om at uten kua er dere ingenting. Nå blir det både kyr og sau på Buskerud, sa en stolt rektor. Hovde kunne videre fortelle at selve bygginga starter i 2020 og skal være ferdigstilt i 2021.

Hovde viste også til at Buskerud landbruksskole har hatt en svært god utvikling, hvor elevtallet har økt vesentlig og voksenagronomen er nå også lagt til Buskerud landbruksskole.

Krokmogen og Hovde forbereder seg til selve avdukingen.

Enstemmig fylkesting

Fylkesordfører Roger Ryberg foretok den offisielle avdukingen av grunnsteinen. – Dette er vi veldig glad for, og det var et enstemmig fylkesting som sto bak beslutningen om å bevilge penger til fjøs på Buskerud, sa Ryberg. – Vi står nå midt i Buskerud og midt i Viken, og med den utbyggingen vi får her nå vil ha moderne utstyr for ei naturbruksutdanning for framtida.

Stolt ordfører i Momdum, Sunni Grøndahl sammen men en ikke mindre stolt fylkesordfører Roger Ryberg flankert av avdelingsleder Ole Johnny Krokmogen og rektor Knut Erik Hovde.

Mange gode krefter sammen

Etter avdukingen serverte elevene ved restuarnt og matfag en særdeles smakelig treretters middag med mange av råvarene fra gården. Mange benyttet anledningen til å si noen ord. Nestleder i Buskerud Bondelag, Steffen Green, hilste fra Bondelaget og ønsket lykke til videre både med bygging av fjøs og videre utvikling av skolen og kunne forsikre om skolen har næringa med på laget. – Her har mange gode krefter stått sammen, og det ser vi resultatet av i dag, sa Green og rettet en ekstra takk til den framoverlente rektoren.

Nestleder i Buskerud Bondelag, Steffen Green hilste fra Bondelaget.

Mye godt arbeid i Bondelaget for grøntnæringa

Nestleder i Buskerud Bondelag, Steffen Green, er selv jordbærbonde og har fulgt situasjonen i grønt-næringa tett. – Det er lagt ned mye godt arbeid fra Norges Bondelag i den situasjonen vi er inne i, og vi har nå mer sikkerhet i bunn for den jobben vi skal gjøre framover sier Green. Green kan forsikre om at Buskerud Bondelag er tett på og følger situasjonen nøye.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Kornkonferanse - AVLYST

Grunnet koronaviruset avlyser Buskerud Bondelag kornkonferansen på Buskerud vgs. (Landbruksskolen) mandag 16. mars kl.16.00.

Partnerskapet for landbruket i Viken er i gang

Onsdag denne uka møttes det regionale partnerskapet for landbruket i Viken for første gang. – Det regionale partnerskapet er en viktig arena for oss i næringa og det er viktig at dette blir ivaretatt på en god måte også i Viken, sier de Sigurd Enger, Håkon Haug Laa og Svend Arild Uvaag – fylkeslederne i henholdsvis Akershus, Buskerud og Østfold.

Stormøte

Stormøte om jordbruksforhandlingene 20.februar kl. 18.30-21.30 på Buskerud vgs., Buskerudveien 134, 3340 Åmot. Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag kommer.

Lunsjmøte i Lier

Det var godt oppmøte av grønt, fukt- og bærprodusenter da Lier Bondelag og Buskerud Bondelag inviterte til lunsjmøte på Lier Asvo. Bjørn Gimming 1.nestleder Norges Bondelag tok turen til Lier. Tema var jordbruksforhandlingene og mange kom med innspill på hva som må prioriteres.

Et norsk kjøtt med god samvitigheit.

Et norsk kjøtt med god samvitigheit, sier fylkesleder Håkon Haug Laa i dette innlegget. - Norsk kjøttproduksjon sørger for framtidig matvaresikkerheit, bidrar til arbeidsplasser i næringsmiddelindustrien og landbruk over hele landet, sier Haug Laa.

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Torsdag
04
juni

Studietur Danmark

Sonnerupgaard gods, Sjælland, Danmark

Våre samarbeidspartnere