Startskudd for fjøsbygging på Buskerud landbruksskole

Av Wenche Henriksen Redzepi,
  • Tips en venn om denne siden

Avdelingsleder naturbruk Ole Johnny Krokmogen, fylkesordfører Roger Ryberg, rektor Knut Erik Hovde og nestleder i Buskerud Bondelag Steffen Green etter avduking av grunnsteinen

Torsdag 05.12. inviterte rektor ved Buskerud videregående, Knut Erik Hovde, til en markering av oppstart av byggeprosjektet for nytt fjøs på Buskerud landbruksskole.- En gledens dag, sa fylkesordfører i Buskerud, Roger Ryberg som foretok den offisielle avdukingen av grunnsteinen.

Velkommen til fjøset

Rektor Knut Erik Hovde ønsket velkommen til «fjøset», som foreløpig består av en grunnstein, men prosjektet er nå i gang.  -Da jeg begynte som rektor fikk jeg beskjed om at uten kua er dere ingenting. Nå blir det både kyr og sau på Buskerud, sa en stolt rektor. Hovde kunne videre fortelle at selve bygginga starter i 2020 og skal være ferdigstilt i 2021.

Hovde viste også til at Buskerud landbruksskole har hatt en svært god utvikling, hvor elevtallet har økt vesentlig og voksenagronomen er nå også lagt til Buskerud landbruksskole.

Krokmogen og Hovde forbereder seg til selve avdukingen.

Enstemmig fylkesting

Fylkesordfører Roger Ryberg foretok den offisielle avdukingen av grunnsteinen. – Dette er vi veldig glad for, og det var et enstemmig fylkesting som sto bak beslutningen om å bevilge penger til fjøs på Buskerud, sa Ryberg. – Vi står nå midt i Buskerud og midt i Viken, og med den utbyggingen vi får her nå vil ha moderne utstyr for ei naturbruksutdanning for framtida.

Stolt ordfører i Momdum, Sunni Grøndahl sammen men en ikke mindre stolt fylkesordfører Roger Ryberg flankert av avdelingsleder Ole Johnny Krokmogen og rektor Knut Erik Hovde.

Mange gode krefter sammen

Etter avdukingen serverte elevene ved restuarnt og matfag en særdeles smakelig treretters middag med mange av råvarene fra gården. Mange benyttet anledningen til å si noen ord. Nestleder i Buskerud Bondelag, Steffen Green, hilste fra Bondelaget og ønsket lykke til videre både med bygging av fjøs og videre utvikling av skolen og kunne forsikre om skolen har næringa med på laget. – Her har mange gode krefter stått sammen, og det ser vi resultatet av i dag, sa Green og rettet en ekstra takk til den framoverlente rektoren.

Nestleder i Buskerud Bondelag, Steffen Green hilste fra Bondelaget.

Regionmøtene er i gang

Mandag var representanter for lokallaga i øvre Buskerud på plass på Frøysok-stugu på Gol for å diskutere innspill til jordbruksforhandlingene. – Det er veldig viktig for oss å få innspill fra lokallaga, sier fylkesleder Håkon Haug Laa.

Studietur til Danmark

Buskerud Bondelag inviterer Bondelagsmedlemmer i Buskerud til studietur i Danmark, 4.-6.-juni 2020. Det blir fokus på korn og proteinvekster og vi besøker bonden Peter Kjær Knudsen på Sonnerupgaard Gods, Skjælland.

Regionmøter

Buskerud Bondelag inviterer til regionmøte i Hallingdal 20. januar og i nedre Buskerud 22.januar. Møtene er åpne for alle medlemmer.

Jordbruksforhandlingene 2020 i gang

Mandag var fylkesstyret, utvalgene og representanter fra lokallaga samlet på Tyrifjord Hotell for å sparke i gang jordbruksforhandlingene 2020. – Vi er svært glad for at Anders Huus tar turen hit for å være med å sette i gang diskusjonene om neste års jordbruksforhandlinger og ikke minst at det er så mange med på møtet, sier fylkesleder Håkon Haug Laa

Bondejulebord på Fausko

Ivrige bønder i Hemsedal dro i gang bondejulebord på Fausko forrige helg. - Et veldig bra initiativ sier Olav Huso, lokallagsleder i Hemsedal bondelag som understreker at dette var et lokalt initiativ.

Viktig møte for grønt, potet, frukt og bær

Godkjenningsrutinene for plantevernmidler i Norge er "ei heit potet" om dagen, særlig knyttet til tørråte i potet. Samtidig jobbes det ekstra mye med vekst og innovasjon for grøntnæringa nå. Kan mangel på plantevernmidler sparke bena under hele satsingen? Fredag 6.desember inviterer Bondelaget, NLR og Findus til møte på Gjennestad hvor dette blir debattert.

Årsmøten i lokallaga avholdt

Årsmøtene i lokallaga er nå gjennomført og vi gratulerer alle nye og gjenvalgte ledere. – Lokallaga er grunnmuren i organisasjonen vår, og vi ser fram til et godt samarbeid mellom fylkeslaget og lokallaga i arbeidsåret som kommer, sier fylkesleder Håkon Haug Laa

Ledermøtet besøkte massivtrefabrikken Splitkon

Buskerud Bondelag startet ledermøtet med besøk på massivtrefabrikken Splitkon på Modum. Kristine Nore, innovasjons- og utviklingssjef tok oss i mot og viste oss rundt. – Vi er svært stolte av det vi har fått til her med å etablere verdens største massivtrefabrikk, innledet Nore.

Viken BondeLAG er under bygging

Fylkesstyrene i Buskerud, Akershus og Østfold Bondelag er samlet får å bygge grunnmuren til det som kan bli et stort og slagferdig Viken Bondelag.

Skattekurs og temadag i Buskerud

Det var rekordoppmøte på skattekurset i Buskerud med 215 regnskapsførere fra Buskerud og Oppland. Skattekurset ble arrangert 31.okt.-1.nov. på Storefjell Resort Hotell.

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Tirsdag
11
februar

Lunchmøte grøntprodusenter

ASVO i Lier
Torsdag
20
februar

Styremøte Buskerud Bondelag

Buskerud vgs.
Torsdag
20
februar

Stormøte om jordbruksforhandlingene 2020

Buskerud vgs. Buskerudveien 134, 3340 Åmot

Våre samarbeidspartnere